Sırtında 20 kilo ağırlığındaki çantası ile günde yaklaşık 30 kilometre yol kat eden Azeri uyruklu Kalender Bayramlı, 16 Kasım'da Ankara başlattığı yürüyüşünde Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Erzincan ve Erzurum üzerinden 21 Aralık günü Kars'a ulaştı. Yaklaşık bin 100 kilometre yol katederek Kars'a varan Bayramlı, Azerbaycan'ın Kars Başkonsoloslu Ayhan Süleymanov ile görüşmek istedi. Ankara'daki büyükelçilikten sonra Kars'taki Başkonsolosluğun da kendisine tavır almasına öfkelenen Kalendar Bayramlı, yürüyüşüne ara vererek Ankara'ya dönme kararı aldı.

Hocalı katliamına dikkat çekmek için başlattığı bu ikinci yürüyüşünde Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği ve Kars Başkonsolosluğu'ndan beklenmedik tavırlar gördüğünü iddia eden Kalendar Bayramlı şunları söyledi:

"Her nedense bu yürüyüşümden Ermenilerden çok Azerbaycan'ın Ankara'daki Büyükelçiliği ile Kars'taki Başkonsolosu rahatsız oldu. Kars'taki Başkonsolosun benimle görüşmek istememesine hem üzüldüm hem de çok sinirlendim. 22 Aralık günü yürüyüşüme ara verip Ankara'ya döndüm. 28 Aralık Cuma günü Ankara'nın Kızılay meydanında düzenleyeceğim basın toplantısında Büyükelçi ve konsolosu protesto edip Kars'ta yürüyüşe kaldığım yerden devam edeceğim. Kars'tan Gürcistan'a geçip, oradan da alırlarsa Ermenistan'a gitmek istiyorum. Ermenistan'a almazlarsa, Gürcistan-Ermenistan sınırında konuşacağım."



Tİ(KS/COŞ)