Serpil KIRKESER / İSTANBUL,  ERGENEKON Davası'nda savunma yapan tutuklu sanık Ulaş Özel, kendisinde bulunduğu iddia edilen silah ve mühimmatın üvey babasının ihbarı üzerine ele geçirildiğini söyledi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nın 193. duruşmasında Şile Kazısı'na ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Ulaş Özel savunma yaptı. TİKKO örtütünün askeri sorumlusu olarak Tuncel'i bölgesinde faaliyet gösterirken 1999 yılında güvenlik güçlerine teslim olduğunu söyleyen Ulaş Özel, Pişmanlık Yasası'ndan yararlandığını anlattı. Özel, teslim olduğunda güvenlik güçlerine 2 kaleşnikof, G-3 piyade tüfeği, tabancalar ve mermilerden oluşan mühimmatını da teslim ettiğini söyledi.


Tunceli jandarma özel harekat taburunda çalıştığını söyleyen Özel, "4,5 yıl Tunceli'de ve İstanbul'da çeşitli istihbari faaliyetlerde bulunarak operasyonlara katıldım. Yaptığım hizmetlerden dolayı da takdir belgeleri aldım. Jandarma istihbarat müdürlüklerinde ve özel harekat grup komutanlıklarında çalıştım, JİTEM'ci diye suçlandım. JİTEM suç ise benim çalıştığım yerler İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü adı altında aynı binalarda devam ediyor. Ben terör faaliyeti dışında ne yapmışım ki. Yasa dışı adam mı öldürmüşüm?" dedi. Özel, "Ergenekon sanıklarında anlayamadığım bir şey var. Hep inkar. Yasa dışı bir şey yapmamışlar ki niye korkuyorlar. Gel burada anlat. İnkar etseler de ortaya çıkabileceğini düşünmüyorlar" diye konuştu.


"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN SONRA DEVLETE SIĞINDIM"


Özel, "Terör örgütünden sonra devlete sığındım. Devlete çalıştık. Meslek yok, iş yok, güç yok. Devletin gizli işlerini biliyorsun, istihbarat yapıyorsun. Sonra rehabilite yok, kimlik yok, ortada bıraktılar" dedi.


Kendisine ait olduğu iddia edilen silah ve mühimmatın 2 yıl üvey babasının evinde kaldığını söyleyen Özel şunları anlattı:


"Bu silahlar annemin evindeydi. Üvey babam biliyordu. Annemle problem yaşamasının ardından üvey babam, benim eylem yapacağım şeklinde polise ihbar yaptı. Amacı beni cezaevinde attırıp annemin malını mülkünü yemekti. Polis bana TİKKO üyesi olarak operasyon yaptı. Bu malzemeleri çalmadım. Hadi 2-3 tanesini çalayım. 6 tane el bombasını ben ne yapacağım. Mafya ve suç örgütüyle bağlantım yok. Bombaları çalıp ne amaçla kullanacaktım."


Özel, aynı dosyanın sanıkları Hüseyin Yanç ve Okan İşgör'ün kendisine yönelik beyanlarının doğru olmadığını belirtti. Özel, jandarmaya hizmet ettiği dönemlerde Jandarma Genel Komutanlığının 3 kurmay başkanıyla çalıştığını da sözlerine ekledi. Özel, davada yargılanan sanıkları ise tanımadığını söyledi.Duruşma Özel'in savcılıkta ve mahkemelerde verdiği ifadelerinin okunmasıyla devam ediyor.


SK(HE)