"ÇATLI BENİ ÖLDÜRECEKTİ, İBRAHİM ŞAHİN'E GİTTİM"


Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, tanığa sanıkların isimlerini okuyarak tanıyı tanımadığını sorarak, davayla bildiklerini anlatmasını istedi. Tanık Özcan ise dava sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü tanıdığını söyledi. Özcan, "Abdullah Çatlı beni öldürecekti. Bunu Yeşil'e söyledim. O da 'Çatlı, ortak iş yaptığı harkesi öldürür. Onun böyle bir ahlakı vardır' cevabını verdi. Oysa Çatlı, resmi evraklar, silahlar ve polisler ile gezerdi. Devlet olarak bilirdim. Yeşil'den sonra da İbrahim Şahin'e gittim. O dönemde Özel Harekat Daire Başkanvekili'ydi. Onu da devlet olarak bilirdim. Çatlı konusunda yardım istemek için Şahin'e gittim. İbrahim Şahin halledeceğini söyledi ama beni başından savmış" dedi. Savcı Pekgüzel, tanık Özcan'a, Alaattin Çakıcı'yı tanıyıp tanımadığını sordu. Özcan, "Çakıcı hasımlarımla yatıyor. Kendisini tanımam da sevmem de" diye cevap verdi. 1996 yılına aranması üzerine o dönemde İzmit'te Alay Komutanı olan Veli Küçük'ü aradığını anlatan Hadi Özcan, "Veli Küçük ile telefonda görüştüm. Arandığımı ve teslim olmak istediğimi söyledim. O da 'Tamam gel' dedi. 3-4 gün sonra polis geldi beni aldı" ifadelerini kullandı.

Sorular üzerine Özcan, Veli Küçük ile hiç yüzyüze görüşmediklerini söyledi.


ALAATTİN ÇAKICI: ÖLDÜRECEĞİM ADAMA BİLE ÖNCEDEN HABER VERİRİM


Duruşmda tanık kürsüsüne ikinci olarak Alaattin Çakıcı çıktı. Yeminli olarak ifade veren Çakıcı'ya Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, davada yargılanan sanıklar tanıyıp tanımadığını sordu. Çakıcı, "Sedat Peker ve İbrahim Şahin'i tanırım" dedi. Mahkeme Başkanı Çalmuk'un, Veli Küçük'ü tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Çakıcı, "Ona sorun" diye cevap verdi. Başkan Çalmuk, "Biz sana soruyoruz" demesi üzerine Çakıcı bu sorunun Küçük'e ısrarla sorulmasını istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, Çakıcı'yı uyararak "Burası mahkeme nasıl yönetileceğine biz karar veririz. Sorularımıza cevap ver, eğer cevap vermek istemessen buna da hakkın var. Ancak bu şekilde ters davranmaya devam edersen sana söz hakkı vermem" dedi. Mahkeme Başkanı Çalmuk, "Doğruyu söylemen için yemin edeceksin" demesi üzerine Çakıcı, "Ben yalan söylemem. Ben öldüreceğim adama bile önceden haber veririm" diye yanıt verdi.


"ENGİN ALAN 1978'DE RET KİT GİBİYDİ ŞİMDİ KİLO ALMIŞ"


Dava sanıklarından Sedat Peker'i 19 yaşından beri tanıdığını söyleyen Çakıcı, "Peker'i 1991 yılından sonra 2003 yılına kadar görmedim. 2003 yılında da Peker bir kez evime geldi" diye konuştu. Çakıcı mahkeme heyetine "Sami Hoştan'ı (tutuksuz sanık) niye bıraktınız?" diye sordu. Bunun üzerine Çalmuk "Mahkeme öyle takdir etti" dedi. Çakıcı "Çünkü Sami'nin arkasında Şadan Kalkavan var. Onun arkasında da Rizeli Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu. Çakıcı, "Sanıklardan İbrahim Şahin'i 2. Şube Emniyet Müdür Yardımcısı'yken tanıdım. Yaptığı iki operasyan nedeniyle o bir kahramandır. Ama onun dışında kahramandır da diyemem, kahraman değildir de diyemem" diye konuştu. Korkut Eken'i MİT'ten tanıdığını, Engin Alan'la da Eken'in arkadaşı olması nedeniyle tanıştığını anlatan Çakıcı, "Engin Alan'ı en son 1978 yılında gördüm. O zamanlar Red Kit gibiydi, şimdi kilo almış" dedi. Çakıcı, "Davanın sanıklarından Hayrettin Ertekin'i kardeşimle ortak kuyumucu dükkanı olmasından dolayı tanıdım. Ancak en son 26 yıl önce gördüm. Mehmet Ağar'ı da tanırım ve severim. Ağar ile ilişkilerim polis-mahkum ilişkisidir. Bunları Mehmet Ağar'a kim yaptırdı, Hesap soracaksanız Tansu Çiller'e sorun, Hesap soracaksanız Mesut Yılmaz'a sorun?" diye konuştu.


"11 HASTALIK VAR BENDE İMAN GÜCÜYLE YAŞIYORUM"


Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk'un, Çakıcı'ya rahatsız göründüğünü, isterse oturarak ifadesine devam edebileceğini hatırlattı. Çakıcı ise "Oturamıyorum. 11 hastalık var bende. Neyle yaşıyorsun dersen iman gücüyle yaşıyorum" dedi. Duruşma Çakıcı'nın tanık olarak dinlenmesi ile devam ediyor. Bu arada CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da duruşmayı izledi.


ÇAKICI'NIN YAKINLARI SİLİVRİ'YE OTOBÜSLERLE GELDİ


Tanık olarak dinlenmesine karar verilen Alaattin Çakıcı, İzmir Cezaevi'nden, Hadi Özcan ise Kocaeli'nde bulunan Kandıra Cezaevi'nden cezaevi nakil araçları ile eskort eşliğinde duruşmanın yapıldığı binaya getirildi. Çakıcı'nın yakınları sabahın erken saatlerinde Silivri'ye 6 otobüsle geldi. Otobüslerin üzerinde "Allah" yazıları ve Atatük'ün fotoğraflarının da yer alması dikkat çekti. Tanık olarak ifadesine başvurulan Alaattin Çakıcı'nın çok sayıda yakını duruşmayı izledi.


(BB)