Ergenekon davası verilen 1.5 saatlik ararının ardından yeniden başladı. Ancak tartışmalar yeniden devam etti. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, 4 sanık hakkında açılan davanın iddianamesinin okunacağını belirtmesi üzerine bazı avukatlar söz istedi. Başkan söz vermedi ve üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’ndan iddianameyi okumasını istedi. Üye hakim okumaya başladı ancak avukatların tepkisi dinmek bilmedi. Israrla söz isteyen avukatlardan Zeynep Küçük’e söz verildi. Avukat Küçük, “İddianameyi dava ile birleştirdiniz ancak taraf avukatlarına görüş sormadınız. Bazı avukatlarımız robocoplar eşliğinden dışarı çıkarmak ile tehdit ettiniz. Söz istiyoruz önümüze 8 tane jandarma diziyorsunuz. Bize gözdağı veriyorsunuz. Kamuoyunu yok sayarak nasıl yargılama olacak. Dışarıdaki binlerce kalabalığı yok sayıyorsunuz. Nereye kadar gidecek?"dedi.


AVUKATIN MİKROFONUNU KAPATTI SALON KARIŞTI


Mahkeme Başkanı ise, “Mahkeme kimseyi tehdit etmez" diyerek avukat Küçük’ün mikrofonunu kapattırdı. Tuncay Özkan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, ısrarla söz istedi ancak Mahkeme Başkanı, “Kimseye söz vermiyorum. İddianameyi dinleyin. İddianame okunacak. Dinlemek istemeyen dışarı çıksın" diye tepki gösterdi. İddianamenin okunmaya devam etmesi üzerine avukatlar sıralara vurarak mahkemeyi protesto etti. Bazı avukatlar da alkış tuttu.


BAŞBUĞ SALONU TERK ETTİ-


Mahkeme salonundaki tabloya tepki gösteren Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ salonu terk etti. Başbuğ, basın mensuplarına, “Yargılamayı görün" diyerek salondan çıktı. Başbuğ’un ardından Hasan Iğsız ile birlikte bazı sanıklar da çıktı. CHP Milletvekili Süheyl Batum da mahkeme heyetine ayağa kalkarak, “Böyle yargılama olur mu?Rezillik bu" dedi ve alkışladı.


MAHKEME BAŞKANI: YARGILAMAYI SEKTEYE UĞRATIYORSUNUZ


Davanın sanıkları Balbay, Haberal ve Özkan da mahkemeden bu tartışmalar sırasında söz istedi. Mahkeme Başkanı söz vermedi ve “Yargılamayı sekteye uğratıyorsunuz. İddianame okunacak. Dinleyeceksiniz"dedi. Gerginliğin sürmesi üzerine Mahkeme Başkanı Özese, duruşmaya ara verdi. Bu sırada duruşma salonu önünde bekleyen ve salona alınmayan izleyicilerde kapıların açılması ile birlikte mahkeme heyetini yuhaladı.


SK-SG (MK)