Erdoğan,yaplan incelemeler sonrasında daha fazlasının da olduğunu belirterek, "Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de duyacaksınız" diye devam etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) istişare toplantısında konuşan Erdoğan, 17 Aralık operasyonuna da değindi ve "Bundan bir yıl önce 17 Aralık'ta yargı içindeki bazı odaklar harekete geçtiler. Bazı operasyonlar yaptılar. Bahane yolsuzluk iddiasıydı. Maske ambalaj kılıf yolsuzluk iddiasıydı" dedi. 

Asıl amacın kendisini ve bakanları 'içeri almak' olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "17 Aralık'ta eğer bu oyunu görmeseydik 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı. Her şey hazırdı. Başbakan, bakanlar nasıl alınacak, bunların planı hazırdı. İddianameler İstanbul'da o malum polisler tarafından yazılmış, bekletiliyordu."

'Gezi ve 17 Aralık darbe girişimiydi'

Cumhurbaşkanı konuşmasında Gezi olayları ile 17 aralık operasyonlarını "darbe girişimi" olarak tanımladı ve söz konusu yapılara yönelik operasyonların devam edeceği sinyalini verdi: 

"Gezi darbe girişimiydi, burada bunu başaramadılar. 17-25 Aralık darbe girişimiydi ama biz sağlam durduk, o da işe yaramadı. '17 Aralık sonrasında inlerine gireceğiz' dedik. Aradan bir yıl geçti. İnlerine girdik ve giriyoruz." Erdoğan "paralel yapı"nın faili meçhul cinayetlere de bulaştığını şu ifadelerle öne sürdü: Cumhurbaşkanı, bu yapıya muhalefet partilerinin, "eski Türkiye aktörlerinin", iş ve medya dünyasından bazı isimlerin de destek verdiğini ileri sürdü.

Çözüm sürecinin önemli bir aşamaya geldiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık kuru tehditler, sabotajlar, kirli ittifaklar hamdolsun çözüm sürecini rayından çıkaramaz, istikametinden uzaklaştıramaz. Çözüm sürecini sokakla, caddeyle, dağ ile tehdit edenler artık Doğu, Güneydoğu'daki vatandaşlarımız nezdinde de itibar görmüyorlar. Bu kuru tehditleri savuranlar 6-7 Ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizleyecekler. Ellerine, yüzlerine bulaşan o kanın hesabını verecekler. Göreceksiniz, ucuz ve kuru tehditlerinin de altında kalacaklar. Çözüm sürecine millet sahip çıkmıştır."