Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Kasım 2015 günü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Toplantısı'nda 'dostça bir ikaz' diye ifade ettiği sözlerle saldırılardan haberi olduğu izlenimi yaratacak ifadeler kullanmıştı. 

''O ÜLKELERİ UYARIYORUM''


Terörü bahane ederek Suriye üzerinden oynadıkları oyunlarla kazanımlar elde ettiklerini sananlar kısa sürede yanlış yolda olduklarını görecekler. Terör örgütleri karşısında ikircikli bir tutum sergileyen bütün ülkeleri uyarıyorum. Pek çok kişinin analizlerle yönetmeye çalıştığı bu krizle biz her gün
 karşı karşıyayız. Suriye'deki savaşa odun taşıyan herkes çok yakında kendini o ateşte bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu dostani bir uyarıdır. Rusya'ya, Amerika'ya, Almanya'ya da aynı teklifi yapıyorum. Gelin beraber kazanalım. Ahlakı vicdanı öne alarak kazanalım.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör karşısında ilkesel bir duruş sergilenmemesi halinde bu ateş önünde, eninde, sonunda tüm dünyaya sıçrar. Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu samimiyetle ifade edilmiş, dostça bir ikazdır" diye konuşmuştu. Bu sözlerden üç gün sonra Fransa'da katliam yaşandı.