AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Haymana ilçesinde partisinin düzenlediği mitingde konuşma yaptı.

Erdoğan buradaki konuşmasında, ekonominin kötü gittiğini kabul ederken, belediyelerin borç içerisinde olduğunu ve personellerinin maaşını ödeyemediğini itiraf etti. 17 yıllık iktidarlarıyla birlikte ülkeyi getirdikleri noktayı bizzat kendisi açıklayan AKP lideri, bu itiraftan sonra konuyu yine muhalefeti suçlayarak kapatmaya çalıştı.

Erdoğan şöyle söyledi:

“Türkiye ekonomisini belediye başkanlarının düzeltme şansı var mı? Belediyelerin çoğu batık, bitik. Personelinin maaşını ödeyemiyor, sanki yerel seçimler bitecek bunlar sanki Türkiye’nin ekonomisini düzeltecek. Yalan söylemeyin millete. Türkiye’nin ekonomisinin sorumlusu benim ben. Yerel yöneticilerin yapacağı hiçbir şey yok. Zaten Bay Kemal’in adı ne; yalan. Bunlardan başka bir şey beklemeyin. Ankara’ya büyük şehir adayı gösterdiler. Adam sahte senetlerle dolaşıyor. Bunlardan Ankara’ya belediye başkanı olur mu? Benim Haymanalı kardeşlerim Allah’ın izniyle Pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı atmaya hazır mı?”

“KİM FİYATLARI ‘İNDİRECEĞİM’ DİYORSA YALAN SÖYLER”

Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları yakından bildiklerini belirten Erdoğan, “Tohum, mazot, ilaç fiyatlarındaki artışı çok iyi biliyoruz. Türkiye ekonomisine yönelik saldırıların yol açtığı sarsıntı çiftçilerimizin girdi fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Her kim çıkıp, bu girdilerin fiyatlarını düşüreceğim diyorsa emin olun yalan söylüyor. Uluslararası birtakım finans kuruluşları resmen Türk ekonomisini çökertmek için saldırıya geçmişti. Doların 7 lirayı aştığı, faizlerin yüzde 40’ları aştığı dönem yaşadık. Hemen tedbirlerimizi aldık. Geçtiğimiz hafta yeni bir girişimde bulundular. Hazırlıklıydık, iki gün içinde bu saldırıyı boşa çıkardık.” iddiasında bulundu.