Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Elazığ'da konuştu. Erdoğan konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef aldı.

Erdoğan konuşmasında, Meral Akşener’e yüklenerek, “Bunun adı şaka değil olsa olsa hadsizliktir, edepsizliktir. İftiralarla, bühtanla mahkemeye verdim. Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. O milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak” dedi. Erdoğan konuşmasında, Akşener'e hapis göndermesi yaparak, "Birileri cezaevinde süre dolduruyor, FETÖ'cüler dolduruyor, aynı yolda sen de düşebilirsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ mitingindeki sözlerine İYİ Parti lideri Akşener'den cevap geldi. Akşener "Ben 28 Şubat'ın tanklı-tüfekli paşalarından korkmamıșım da, zamanında onlardan korkanlardan șimdi niye korkayım? Hodri meydan!" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

“31 Mart'ta Kandil'in mızıkacılarına sandıkta milli şamarı indirmeyi iple çeken bir Elazığ var. Bu meydanda yalan yok iftira yok, sadece aşk var. Bu meydanda zillet yok, sadece beka var. Bağımsızlık, milli gurur var. Gerektiğinde bölücüleri, demir yumruk olur, ezen bir millet var.

Dün malum dünya kadınlar günüydü. Ama bizim için dünya kadınlar günü bunların, batının bir anlayışıdır. Bizim için kadınlar günü her gündür. Niye? Ana her gün var mı? Var. Ana yoksa insan yok. Ana varsa insan var. Sevgililer sevgilisi Peygamberimiz ne buyuruyor? "Cennet annelerin ayakları altındadır" diyor.

Her kim miting meydanlarını iftira kürsüsüne çeviriyorsa, o sadece kendi itibarını değil siyasetin itibarını da yok ediyor demektir. Geçmişte Türkiye bu tarz çok siyasetçi görmüştür. Bu millet siyaseti kirleten, lekeleyen bir çok kifayetsiz görmüştür. Bu ülke CHP'nin milletvekili pazarlığı yaptığı Güneş Motel rezaletini, parti değiştiren fırıldaklarını görmüş, yaşamıştır. Günlük hayatta yalancının mumu yatsıya kadar yanar, siyasette ise en fazla seçime kadar yanar. Seçim sandığı önüne gelince bu millet yalancıya dersi verir.

Tarihimiz, seçim kazanacağını düşünen çapsızlarla doludur. Tarihimiz, laf kalabalığı ile milletimizin gönlüne gireceğini düşünen bir çapsızlar çöplüğüdür. Ülkemizde milletin emanetini koruyanları da, darbecilere direnenleri de gördük. Tankların arasından sıvışanları da gördük, Bay Kemal gibi.

Bay Kemal'in bana attığı iftiraları biliyorsunuz. Açtım davaları, baya da kazanıyorum. En son işte, 2,5 milyon kazandık. O tabi itirazlarını yapıyor şimdi. O parayı da Mehmetçik Vakfı'na bağışyacağım. Hiç olmazsa, Kılıçdaroğlu'nun da bir hayrı olur.

Bu tiplerin hepsini milletimizin desteği ile 17 senede 14 kez sandığa gömdük. Muhtar bile olamaz dediler. Bize ömür biçenleri de Allah'ın lütfu ile hezimete uğrattık. Bizim insanımız kime oy vereceğini çok iyi bilir. Benim milletim, projeye, esere, doğruluğa dürüstlüğe, samimiyete, kardeşlik siyasetine oy verir. Benim Elazığlı kardeşim vicdan siyasetinde her şeyi ölçer, tartar, biçer ona göre kararını verir.

Denizli'de ortak miting düzenliyorlar. Millete yaptıklarını, yapacaklarını anlatmak yerine bize ve halkımıza bühtan ediyorlar. ‘Cumhurbaşkanı'nın teröristler dediği Denizlililer’ diyor. Anlaşılan bu mızıkacılar 21 gün boyunca gittikleri her şehri, vatandaşımızı teröristler diye selamlayacaklar. Şaka bahanesiyle önlerine çıkan herkese terörist damgası vurmaya devam edecekler. Yiğitler otağı Elazığ'da, inşallah sizleri teröristler diye selamlamazlar. Tıpkı Denizlili, Aydınlı kardeşlerim gibi Gakkoşlar da hassastır. Şakalaşacak, gülecek eğlenecek diye terörist yaftasına benim Gakkoşlarım tahammül etmez. Şakadan da olsa terörist denmez.

Bunun adı şaka değil olsa olsa hadsizliktir, edepsizliktir. İftiralarla, bühtanla mahkemeye verdim. Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. O milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak. 31 Mart günü millet bunlara şaka nasıl olurmuş sandıkta gösterecek.

"AYNI YOLA SEN DE DÜŞEBİLİRSİN"

Şimdi hanımefendi nasıl beğendin mi? Bak Kürdistan diyor. Onunla omuz omuza yürüyorsun hanımefendi. Sen Erdoğan'ın ağzından kalkıp da halkına terörist ifadesini kullandığını asla ispat edemezsin. Bunun bedelini ödeyeceksin. Senin ortağın ödüyor işte, sen de ödeyeceksin. HDP ödüyor ödüyor zaten bitmiyor. Birileri cezaevinde süre dolduruyor, FETÖ'cüler dolduruyor, aynı yolda sen de düşebilirsin."