Adıyaman'da düzenlenen açılış törenlerinde yaptığı konuşmada, "Kürtlerin zamanında doğuda gördüğü zulmü biz de batıda, kuzeyde, güneyde gördük. Çünkü zalim aynıydı, sadece tonu farklıydı." dedi.

Kürtlerin yaşadıkları alanlara gelince her defasında 'coşan' Ankara'ya dönünce de anında 'şaşan' Erdoğan yine üst perdeden inciler saymaya devam etti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da açıklamalarda bulunuyor. Başbakan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:


"Türkiye'de elinde güç olanın millete dayatma yapma devri artık kapanmıştır. Halka rağmen iktidar mümkün değildir. Milletin isteklerine taleplerine beklentilerine kulak tıkamak, sırt dönme zamanları asla geri gelmemek üzere geçmişte kalmıştır.


Türkiye'de ret, inkar, asimilasyon politikaları da artık ayaklarımızın altındadır. O devir de kapanmıştır. Bu topraklar üzerinde her ne yaşandıysa hep birlikte yaşadık. Bu topraklarda acıyı birlikte yaşadık, hüznü kederi birlikte yaşadık. Öyle dönemler oldu ki, siz kendi anadilinizde kendi annenizle telefonda bile konuşamadınız. Kendi şarkılarınızı türkülerinizi dahi gizli gizli dinlemek zorunda kaldık.

Siz burada ne yaşadıysanız, farklı şekilde biz de batıda, kuzeyde güneyde bunları yaşadık. Zulmün biçimi, rengi tonu değişikti ama zalim aynıydı, zulüm aynıydı. 3 Kasım 2002 seçimleriyle birlikte biz bu zulme, bu ayrımcılığa, inkar ve asimilasyon teşebbüslerine sizin verdiğiniz yetkiyle son verdik.

Bizi ayırmaya çalışanlara prim vermedik, vermeyeceğiz. Ben Türk'ü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürt'ü Kürt, Arap'ı Arap olduğu için sevmiyorum, bizi yaratan Allah onları da yarattığı için sevmiyorum. Biz kardeşliğimizi güçlü tuttuğumuz sürece inanın bizi kimse yıkamaz, yıkamayacaklar da."


TUZAKLARA DÜŞMEYECEĞİZ


Daha güzel bir Adıyaman'ı birlikte inşa edeceğiz. Kardeşlik hukuku içinde bunları  çözüme kavuşturacağız. İpini Türkiye düşmanlarının tutuğu provokatörlerin tuzaklarına düşmeyeceğiz.

Türkiye genelindeki tüm alevi kardeşlerime özellikle sesleniyoruz. Ana muhalefetin bizzat içinde olduğu kirli bir senaryo sergilenmek isteniyor. Sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Her türlü tahrikler yapılıyor. Kirli bir el ana muhalefet partisini maşa olarak kullanıp huzursuzluk çıkarmaya çalışılıyor. CHP tarihinde acaba kaç tane cem evi açılmıştır. CHP ile mukayese edilmeyecek destekleri biz verdik.

Dersim'in hesabını veremedi bu CHP. Şimdi kalkıyorlar ülkemi karıştırmak için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar.

( Dersim'den söz edenler gerçekten samimi olsalar, önce günümüzde yaşanan Gezi olaylarının, Roboski'nin vb.lerinin hesabını vererek rastgele 'kahraman polis' edebiyatı yapmazlar- Avrupa Postasi- ) .

Bizi parçalamak isteyenlere karşı hep ne dedik? 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik. Bu 780 bin metrekarede 2. Bir devleti isteyenler kuısura bakmasınlar, kuracakalrsa başka yerlerde kursunlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, bitti. Türküyle, Kürdüyle, Gürcüsüyle, Çerkesiyle birleşiyoruz. Türk de Kürt'e saygı duyacak, Kürt de Türk'e saygı duyacak.