Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası'nın 49. Yıl Ödül Töreni'ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, 2012 yılının dünya genelinde etkisi gösteren ekonomik krize rağmen rekorlarla kapattıklarını söyleyerek, bu başarının 75 milyona ait olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, dünya genelinde kamu borç stoklarının rekor derece yükseldiğini söyleyerek, Türkiye'de ise kamu borç yükünü son 10 yılda 40 puan azalttıklarını kaydetti. Ankara'nın dünya ile rekabet eden bir kent haline geldiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Ankara'nın yalnızca Başkent olarak değil, sanayi kenti olarak da yıldızının parladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, son on yılda güven ve istikrar sayesinde başarılı olduklarına dikkat çekerek, 2023 hedeflerine ulaşmak için de güven ve istikrarın çok önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'nin daha hızlı gelişmesinde en büyük engelin terör sorunu olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, terörün amacının Türkiye'nin büyümesini engellemek olduğunu ifade etti.

"AVUCUNUZU YALAYACAKSINIZ"

Başbakan Erdoğan, terör örgütünün 2012 yılını 'final yılı' ilan ettiğini anımsatarak, "Şimdi diyorlar ki 'Final yılını bir yıl erteledik'. Avucunuzu yalayacaksınız. Siz bu ülkede bizimle final falan yapamazsınız. Ya insan gibi yaşar bu milletinin içinde arınırsınız ya da kendinize yaşayacak başka ülkeler bulursunuz. Veya mağaralarda, inlerde kalırsınız ki biz sizi inlerinizde de bulacağız. Türkiye genelindeki tüm oda, borsa ve birliklerimizin terör konusunda daha fazla gayret göstermelerini, daha yoğun çaba sarf etmelerini özellikle bekliyorum" diye konuştu.

"DÜŞÜNCENİZLE MÜCADELE EDİN"

ODTÜ'de yaşanan olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, olayların on gündür ülkenin gündemini işgal ettiğini söyledi. Göktürk-2 uydusunun basında yeterince yer bulamadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Göktürk-2 ülke için bir ilk. Bilimse bilim, teknolojiyse yüksek teknoloji. Sen bununla övünmezsen neyle övüneceksin? Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum: Siz bu ülkenin sevincini milletçe paylaşmak için ne zaman adımları atacaksınız?  Şu iki fotoğrafa dikkatinizi çekmenizi istiyorum: Bir tarafta yerli imalat olan ve uzaya gönderilen bir uydu var, diğer fotoğrafta ise ilkel çağların saldırı aracı olan sapan var. Sapanla da polise demir leblebi atıyorlar. Ve polis düşman oluyor. Polisimiz biber gazı sıkmış; Ne yapacaktı? Sadece demir leblebi de yok, molotof kokteyli, taşlar var, kampüsün içinde otomobil lastikleri yakılıyor. Bu okulun yönetimi öğrencilere bu işi mi öğretiyor? Ben merak ediyorum, bu okulun yönetimi, akademisyenleri bu öğrencilere bu işi mi öğretiyor? Nasıl sapan kullanılır, hangi cins kullanılır, araba lastikleri nasıl yakılır, molotof nasıl yapılır ? Bu mu öğretildi bunlara. Biz de öğrencilik yaptık, kimsenin burnunu kanatmadık. Öğrenciliğin ötesinde ben hep gençlik kollarında başkanlık yaparak geldim. Ama hiç kimsenin burnunun kanamaması için uğraştık. Siz düşüncenizle mücadele edin, fikrinizle mücadele edin. Bu şekilde bir mücadele olmaz. 10 gündür şiddet uygulayan bu göstericilerin sırtını sıvazlıyorlar, sosyal medyada, TV ekranlarında bunların avukatlığı yapılıyor, bütün bunlar yetmezmiş gibi ana muhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor, bu eylemcilerin sırtını sıvazlıyor, onları teşvik ediyor" dedi.

"CHP'DE GENÇLERİN ELİNE TAŞ VERİP ONLARIN ARKASINA SIĞINIYOR"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin geçmişinde birçok kez üniversite olayları yaşandığını söyleyerek, bu eylemler sonucunda öğrencilerin maşa olarak kullanıldığını ve birçok gencin cezaevine düştüğünü söyledi. CHP'nin tavrını eleştiren Başbakan Erdoğan; "Değiştik diyorlar, geçmişi bırak bugüne gel diyorlar, iyi de o zaman bu yaptığınız ne? Siz o kampüste yaşanan şiddet olaylarını nasıl kutsayabilirsiniz, bunu nasıl onaylayabilirsiniz? 1960'larda, 1970'lerde bir neslin hayatıyla oynayanlar bize genç fidanın 20'li yaşlarda toprağa düşmesine sebep olanlar, tarihten hiç ders çıkarmadan bugün aynı tehlikeli oyunu oynuyor. CHP son bir kaç yıldır her fırsatta 'sokak sokak direniş' çağrısı yapıyor. BDP nasıl Doğu'da ve Güneydoğu'da masum çocukların eline taş verip onları polisin üzerine sürüp, çocukların arkasına sığınıyorsa bugün CHP'de gençlerin eline taş verip onların arkasına sığınıyor. Bu oyun bayat, bu oyuna ne biz ne de milletimiz izin vermez. Eğer hükümetle bir alıp veremediğiniz varsa bunun hesabını gençlerin canı üzerinden değil, sandıkta görün. CHP tarih boyunca darbelerdeki rolünü sorgulamadı, öğrenci olaylarındaki rolünü sorgulamadı, Sivas'taki, Maraş'taki, Çorum'daki rolünü sorgulamadı" dedi.

BURS VE KREDİLERE YÜZDE 8 ARTIŞ

Başbakan Erdoğan, gençliğe büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyerek, altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yurtlarda interneti ücretsiz getireceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan gençlere bir müjdeli haber daha vereceğini söyleyerek; "2002 yılında bir öğrenci burs ya da kredi olarak 45 lira alıyordu. 2012 yılında bu rakam 260 liraya yükseldi. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere burs ve kredilere yüzde 8 artış yapıyoruz ve öğrencilerimize aylık 280 lira ödeme yapacağız. Bunun yanında aylık beslenme yardımı geçen yıl 180 liraydı, bunu da 200 liraya yükseltiyoruz. Böylece öğrencilerimizin eline aylık 480 lira geçmesini sağlıyoruz. Yüksek lisans öğrencisi 2002'de 90 lira alıyordu, Bugün 520 lira alıyor. 1 Ocak'tan itibaren 560 liraya yükseltiyoruz. Doktora öğrencileri bugün 780 lira alıyor. Bunu da 840 lira olarak ödemeye başlayacağız. Bu yeni rakamların öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor" diye konuştu.


(Bİ)