Merkez Selçuklu İlçesi'nde dönercilik yapan Muhammet Sertkaya, plastik kapakların geri dönüşüm amaçlı toplanıp, 10 bin kapak karşılığında tekerlekli sandalye alınabileceği yönündeki kampanyaları duyunca, kendisi de harekete geçti. Kapakları işyerinin karşısındaki aydınlatma direğine astığı plastik şişeyle toplayan Sertkaya, şunları söyledi:

"Bazı firma ve derneklerin plastik şişelere ait 10 bin mavi kapak toplayıp, bir tekerlekli sandalye alabildiğini duydum. Bunun üzerine burada mavi kapak toplamaya çalışıyorum. Yoldan geçenler ya da müşterilerim içtikleri su şişelerinin kapaklarını buraya atıyor. Amacım 10 bin kapak toplayıp ilgili yerlere teslim edip tekerlekli sandalye almak. Tekerlekli sandalyeyi de bedensel engelli bir kişiye hediye edip, onu bir nebze de olsa engelli yaşamından kurtarmak istiyorum."

Sertkaya'nın kendi işyerinin önünde uygulamaya çalıştığı 'Mavi Kapak Toplama' kampanyasının bir benzeri de Selçuk Üniversitesi Kampusü karşısında yapılıyor. Kaldırım kenarlarındaki demir parmaklıkları öğrenciler tarafından asılan plastik şişelere öğrenciler, plastik kapakları atıp engelsiz yaşam için katkıda bulunmaya çalışıyor.



ÖÇ(İA/SS)