Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, doğrudan hizmet alımı yöntemiyle engelliler için iki antrenör istihdam ettiklerini söyledi. Muğla ve ilçesi Dalaman'da kurdukları engelliler spor kulübüyle atletizm, futsal, okçuluk ve basketbol branşlarında 86 öğrencinin spor yapma imkanına kavuştuğunu anlatan Hacıcaferoğlu şöyle dedi:

"Ayrıca engellilere yönelik hibe projeler doğrultusunda bu yıl Ulusal Ajans'tan dört proje karşılığında 43 bin 681 euro, proje ortağı olarak da bakanlığımızdan yine engellilere yönelik bir proje karşılığında 45 bin lira alındı. Bu projelerle, 140 civarında engelli vatandaşa ulaşarak evden çıkarıp sosyal hayatın içine çekmek hedeflendi."

'SPOR ÖZGÜVEN AŞILAR'

Sporun sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli olduğunu belirten Hacıcaferoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak engelli bireyler için daha farklı bir önemi var. Zaten yaşamlarında birçok engelle karşılaşan ve bunun sıkıntısıyla mücadele eden engelli bireylere yeni bir pencere açmak söz konusu. Spor, engellilere iç disiplin, yarışmacı ruh, özgüven ve dostluk aşılar. Fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişim sağlayıp aynı zamanda sosyal entegrasyonu arttırır. Birçok spor aktivitesinin, engelli insanların rehabilitasyon ve rekreasyonunda kullanımı artık mümkün. Spor, konvensiyonel fizyoterapi metotlarını tamamlayıcı bir tedavi olarak daha yaygın kullanılıyor. Özellikle zihinsel engellilerde spordan sonra pozitif mental davranışların kazanıldığı saptanmıştır."

Muğla'da engellilere yönelik kurulan kulüp bünyesinde yarışmalara katılan sporcuların büyük başarılara imza attığını dile getiren Hacıcaferoğlu, "Bu tür çalışmalarımıza, her geçen gün daha da arttırarak devam ediyoruz. Sporun yanısıra engellilerimize yönelik kültürel ve sanatsal etkinliklerle sosyal hayata adapte ederek aktif bireyler olmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.



CA(İÖ/COŞ)