Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Engelli Bireyler Ağız ve Diş sağlığı Merkezi'nin 2 yıl önce hizmete girdiğini kaydetti. Karadeniz'de tek olan merkezde genel aneztezi yapılarak engelli vatandaşların tedavi edildiğini dile getiren Prof. Dr. Aydemir, "Engelli kişilerin diş tedavisi yaptırmaları çok zor oluyor. Daha önceleri bizim hastanemize müracaatlar oluyordu ancak talebi karşılayamıyorduk. Haftada bir gün tıp fakültesinin ameliyathanesini kullanabiliyorduk. Bu da haftada 1 veya 2 hastanın tedavi edilmesi anlamına geliyordu. Müthiş bir ihtiyaç vardı. Biz de engelli vatandaşlara daha iyi bir hizmet verebilmek için bu merkezi açtık" dedi.

Prof. Dr. Aydemir, merkezde 1 genel anestezi bir de lokal anezteziyle tedavi yapılan iki ameliyathanenin olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Aydemir, "2 anestezi uzmanı merkezimizde görev yapıyor. 2 yılda merkezimizde yaklaşık 600 hastaya ameliyat yapıldı. Karadeniz Bölgesi'nde bir çok hasta merkezimize başvuruyor" diye konuştu.

Engelli hastaların yanında korktuğu için diş tedavisi olamayan hastaların da aynı merkezde tedavi edildiğini söyleyen Prof. Dr. Aydemir, "Bu hastalarımızın talebi de oldukça fazla. Bu şekilde korkusu bulunan hastalarımıza anestezi vererek müdahale ediyoruz" dedi.