Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL   Fatih’de,yaşayan engelli vatandaşlar artık kaybolmayacak. Fatih Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle zihinsel engelli vatandaşları parmak izi alınmaya başlandı. Bu uygulama sayesinde kaybolan zihinsel engellilerin adres ve kimlik bilgilerine anında ulaşılacak.


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde başlatılan ve tamamen gönüllülük esası ile işleyen uygulama çerçevesinde, Fatih Belediyesi Müftü Ali Semt Konağı’nda Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Büro Amirliği’nce, engelli merkezine kayıtlı olan zihinsel engelli vatandaşların parmak izi alınmasına başlandı.



Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, uygulamanın özellikle kendilerini tanıtma ve ifade etme imkanı bulunmayan zihinsel engelli vatandaşlara yönelik olduğunu belirterek “ Evinde özellikle zihinsel engellisi olan tüm vatandaşlarımızın bu uygulamadan geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu parmak izleri bizim biyolojik kimliğimizin bir parçası. En ufak bir sıkıntı olduğunda, engelli çocuklarımız kaybolduğunda bu uygulama ile onları daha kolay bulabiliriz. Fatih’te nerede engelli var biz biliyoruz. Engelli merkezimiz var. Bu çalışmaya belediye olarak destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Kızı Zeynep Arlı’nın parmak izini aldıran Hızır Arlı uygulamanın kendileri için hayırlı olduğunu söyleyerek “Çocuğumuz için çok iyi bir proje. Bizim yarın ne olacağımız belli değil. Onun geleceği ve güvenliği için gerekli bir uygulama” dedi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Büro Amirliği’nce parmak izi alınarak oluşturulan bilgi bankası sayesinde artık kısa süre içerisinde zihinsel engelli vatandaşların adres ve kimlik bilgilerine ulaşılabilecek.

MD(HE) (FOTOĞRAF)