Anne karnında ikinci kromozomundaki değişimden kaynaklı yüzde 98’lik engele sahip olan ve henüz 4 aylıkken birçok ciddi hastalıkla mücadele etmeye başlayan Hatice Zilan Evgi’nin ailesi, kendilerine ulaştırılan faturayı ekonomik durumları kötü olduğu için ödeyemedi ve yardım istedi. Bu konudaki haberlerin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan 2 yetkili memur, durumu incelemeye alırken, Sosyal Güvenlik İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin de, başvuru halinde borçlarının silinebileceğini söyledi.

Bunun üzerine yeniden Konak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuran anne Mehtap Evgi, "Gözünüz aydın" denilerek karşılanırken kendisine borçların vakıf tarafından karşılandığına ilişkin bilgi verildi. Vakıf Başkanı Elvani Yıldırım, Hatice Zilan Evgi’nin tedavi gördüğü İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği’ne 29 Mart 2012 bir yazı göndererek "Borcun yarısına denk gelen 5 bin 403 TL 20 kuruşun ödenmesiyle ilgili talebin incelendiğini, hastanın 2004-2006 yılları arasındaki tedavilerine karşılık gelen borcun yüzde 50’sinin Vakıf Mütevelli Heyeti’nin kararı sonucunda Vakıf tarafından karşılanmasının uygun görüldüğünü" aktardı.

"ÇOK MUTLUYUZ"

Bunun üzerine sevinç gözyaşı döken anne Mehtap Evgi, "İki yıldır çektiğimiz sıkıntı burada bitti. Çok mutluyuz. Destek olan, yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Sadece kızım için değil, onun durumunda olan herkes için çaba göstermeye bir anne olarak ben hazırım. Mutluluğumuz tarif edilemez. Üzerimizden çok önemli bir yük kalktı. Artık kormadan kızımı hastaneye götürebileceğim" diye konuştu.



BT(İÖ/İD)