3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Gazi Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nda etkinlik düzenlendi. Programa, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, Aile ve Sosyal Politikalar Keşan İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Balcı, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, her bireyin ailesinde fiziki veya zihinsel engelliler olabileceğine belirterek, "Hepimiz bir engelli adayıyız. Kurallara uymayan sürücüler nedeniyle bile yolda yürüme garantimiz yoktur. Öncelikle bize düşen kamu kurum ve kuruluşlarımız 'Engelli vatandaşlarımız için ne kadar uygundur?' bunu sorgulamaktır. Bu sorunları da, 'Proje tabanlı neler yapabiliriz?' diye iyi analiz etmemiz gerekmektedir. Bizim en büyük sıkıntımız çocuklarımızın sosyal hayattan dışlanıp tekrardan sosyal hayata entegre olamamasıdır. Bu nedenle herkesin empati kurabilecek konuma gelmesi halinde Keşan’da yarınlarımızın geleceği garanti altına alınacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli oyunların sergilenmesi ve müzik eşliğinde yapılan danslar ile son buldu. Özellikle öğrencilerin 'Gangnam Style' şarkısı eşliğinde coşkuyla dans etmeleri beğeni topladı.



ÜY(LK/SS)