Çorum’da oturan ve ehliyeti olmayan 26 yaşındaki zihinsel engelli Erdoğan Gezer, 2 ay önce motosikletiyle bir otomobile çarpı. Cumhuriyet savcılığı kaza sonrasında başlattığı soruşturma kapsamında yüzde 60 oranında zihinsel engelli olan Gezer’in 'engellilik' durumu belirten yeni bir rapor almasını istedi. Bunun üzerine 48 yaşındaki Gülşen Gezer oğlu Erdoğan Gezer’i rapor almak için bir polis eşliğinde Samsun’da bulunan Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. İddiaya göre doktorlar muayene ettikleri Erdoğan Gezer’in tedavisi için hastanede yatması gerektiğini belirtti.

'YERE YATIRIP DÖVDÜLER'

Ancak Erdoğan Gezer hastanede kalmayı kabul etmedi. Hastaneden çıkmak istemesi üzerine 3 özel güvenlik görevlisinin müdahalede bulunduğunu öne süren anne Gülşen Gezer, "Güvenlik görevlileri oğlumu yaka paça yere yatırıp dövdüler. Oğlumun kolu çıktı. Şimdi de Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor" diyerek şunları anlattı:

"Üç güvenlik görevlisi çocuğuma saldırdı. Oğulumu alıp başka bir odaya götürdüler. 2 saat süresince çocuğumu görmek için yalvardım. Göstermediler. Sonra ben de mecburen Çorum'a geri döndüm. Ertesi gün bana hastaneden telefon geldi. Oğlumun kolunun çıktığını söylediler. Hastaneye geldiğimde oğlum perişan haldeydi. Kolu çıkmış vücudunda morluklar vardı. Bizi perişan ettiler. Gereken cezayı almalarını istiyorum."

Erdoğan Gezer'in Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

'KESİNLİKLE DARP YOK'

Samsun Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastane yönetimi ise iddiaları yalanladı. Hastanın savcılık kararı ile hastanede gözetim altında tutulup akıl sağlığının tespit edilmesi istendiği, ancak hastanın hastanede yatmak istemediğini ve kesinlikle herhangi bir darp olayının yaşanmadığı kaydedildi.



YÇ(MS/COŞ)