Bedensel engelli Ummuhan Borçin ile zihinsel engelli eşi Halil İbrahim Borçin, 24 yaşındaki ilk çocuklarını 3 yıl önce trafik kazasında kaybetti. Yeniden çocuk sahibi olmak isteyen Borçin çitfi, Özel Sekiz Hastanesi'ne başvurdu. Yaşı ve kalça kemiğindeki engeli nedeniyle doğumda sıkıntı yaşayabileceği söylenen Ummuhan Borçin, buna rağmen hamile kaldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Erdal Yermez ve Çoçuk Hekimi Dr. Vildan Ürk tarafından, hamileliği süresinde, çeşitli tetkik ve tedaviler uygulanan Borçin, bugün sezaryenle 3 kilo 500 gram ağırlığında, bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Büyük sevinç yaşayan Borçin çifti, bebeklerine ölen çocukları Emir Süleyman'ın ismini verdi.

Doğumu gerçektleştiren Opr. Dr. Yermez, Borçin'in zor bir hamilelik döneminden sonra sağlıklı şekilde dünyaya getirdiği bebeğini kucağına aldığını belirterek, "Kendisinin doğumdan sonra da aylık gözlemlerini yapacağız" dedi.

Hayata küstükleri bir dönemde dünyaya gelen Emir Süleyman bebeğin kendilerini tekrar yaşama bağladığını belirten Ummuhan Borçin, "Bize bu mutluluğu yaşatan doktorlarımıza teşekkür ederiz. Mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez" dedi.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Borçin çiftini hastanede ziyaret edip, mutluluklarını paylaştı.



EK(AÖ/SS)