Hastalığından dolayı okula gidemeyen öğrencilere yönelik 'Evde Eğitim' uygulaması kapsamında 6 yıldır evde eğitim gören, kasları gelişmediği için yürüyemeyen, bu yıl ilköğretim 7'nci sınıfa geçen Büşra Ateş, 1 milyon 9 bin 720 öğrencinin girdiği Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazandı. Devletten liseyi bitirene kadar burs almaya hak kazanan Büşra Ateş çok mutlu olduğunu söyledi.

MODA TASARIMCISI OLMAK İSTİYOR

Ateş, sınavı kazanmakla, eğitimim için maddi katkı sağladığını ifade ederek, ev ortamında da rahatlıkla ders işlenebildiğini ve başarılı olunduğunu kaydetti. Moda tasarımcısı olmayı düşündüğünü belirten Büşra Ateş'e haftanın belirli günleri evde eğitim veren öğretmeni Naciye Türkoğlu öğrencisinin başarılı bir öğrenci olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"6 yıldır evde eğitim alıyor. Çok başarılı bir öğrenci. Kendisinden bu başarıyı bekliyorduk. Büşra bu başarısı ile eğitimin engel tanımadığını göstermiş oldu. Diğer öğrencilere de örnek teşkil edeceğini düşünüyorum."

ÖRNEK OLDU

Sınavı kazanan kızının başka öğrencilere de örnek olduğunu dile getiren baba 34 yaşındaki İbrahim Ateş de evde eğitim uygulamasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Kızı evde eğitim almasaydı büyük zorluklar yaşayacaklarına değinen Ateş, "Kızımın okuması için elimden geleni yapacaktım. Ancak bu bizim için büyük zorluklar çıkaracaktı. Her gün okula götürmek zor olacaktı ve gidip gelirken hastalanacaktı. Ama uygulama ile öğretmenleri eve kadar gelerek kızıma eğitim veriyor. Aldığı eğitim sayesinde Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazandı. Ben de kızımın eğitimine devam etmesini istiyorum. İleride başarılı bir yerlere geleceğini biliyorum" dedi.

KONYA'DA 135 ÖĞRENCİ EVDE EĞİTİM GÖRÜYOR

Selçuklu Rehberlik Araştırma Merkezi Evde Eğitim Koordinatörü Mehmet Çetiner de Konya genelinde 135 öğrencinin evde eğitim aldığını ifade ederek, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde hastalığından dolayı okula gidemeyen öğrencilere evde eğitim veriliyor. 2006 yılında başlatılan bu çalışma başarılı bir şekilde devam ediyor. Evde eğitim alan öğrencilerimiz birinci sınıftan başlayarak lise son sınıfına kadar eğitim alıyorlar. Görevlendirilen bir öğretmenimiz belirli gün ve saatlerde eve kadar giderek öğrencinin eğitimini veriyor" diye konuştu. 



MKY(İA/AK)