Ulaştırma Bakanlığı'nın uyguladığı bir proje ile 2 yıl önce Türk Telekom'un İstanbul'daki çağrı merkezinde işe başlayan engelli Ayşe Işık, tüm engellilerin topluma karışıp, üretken olmalarını istedi. Işık, "Engelli kardeşlerim evlerine kapanma yerine dışarıda olmalı. Gösterdiğimiz çabalar sonucu engellerimizi aşabiliriz" dedi. Geçirdiği kaza sonucu iki kolunu birden kaybeden Işık, içine kapanarak geçirdiği 1 yılın ardından ailesinin de desteği sayesinde ayakları ile yaşama tutunmaya çalıştığını belirtti. Ayaklarını elleri gibi kullanıp, her türlü ihtiyacını karşıladığını belirten Işık, yaptığı tablolarla beğeni topladı.

Geçirdiği kazanın etkisiyle 1 yıl evden hiç çıkmadığın belirten Işık, yaşıtlarının oyun oynarken görünce, kollarının yokluğunu hissettiğinde çok üzüldüğünü anlattı. Ayşe Işık, "Annem bir gün cenazeye gittiğinde beni evde yalnız bıraktı. Geldiğinde tüm gün aç kalmıştım. Sadece annemin elinden yemek yiyordum. Bana, 'Ben hep başında olmayacağım, ayaklarını kullanacaksın' dedi. Annemin desteği ile kendi kendime yemek yemeyi öğrendim" dedi.

Ortaokulda yaptığı tablo resimle birinci olduğunu belirten Ayşe Işık, İstanbul'a taşındıklarında resim dersleri almaya başladığını ve 10 yıldan bu yana resim yaptığını belirtti. Işık, "Şimdi yağlı boya, kara kalem resimler yapıyorum, ebruya da başladım, şiirle de ilgileniyorum" dedi. Engelli bireylerin ailelerine yardımcı olmalarını ve eksikliklerini hatırlatmamalarını isteyen Işık, "Engellilerin de topluma karışıp, hayata tutunmalarını tavsiye ediyorum. Üretken olup, neyi istiyorlarsa o konuda başarılı ve mutlu olmalılar" dedi.