Doğuştan yürüme engelli olan ve ailesiyle birlikte Şanlıurfa’da yaşayan Yıldız Işık, 2008 yılında internetten aslen Ağrılı olan ancak Denizli'de oturan Tuncay Özden ile arkadaşlık kurdu. Birbirini sadece fotoğraflarından gören gençler, sık sık mesajlaştıktan sonra birbirlerine aşık oldu. Daha sonra telefonla görüşmeye başlayan Yıldız Işık, Tuncay Özden’e yürüme engelli olduğunu söyledi. Tuncay Özden ise "Ben senin kalbini sevdim" deyip evlenme teklif etti. Genç kadının da bunu kabul etmesi üzerine Tuncay Özden, ailesiyle Şanlıurfa’ya giderek sevdiği yürüme engelli Yıldız Işık’ı ailesinden istedi. Yıldız’ın ailesi bir süre bu evliliğe karşı çıksa da sonunda gençlerin evlenmeleri kararlaştırıldı. Denizli’ye gelen çift, 2009 yılında İncilipınar Nikah Salonu’nda evlendi. Tuncay Özden, eşinin yürüme engelli olmasına hiç aldırmadı. Evdeki yemekleri Yıldız hazırladı, Tuncay ise pişirdi. Tuncay, eşini kucaklayıp, gideceği yerlere götürdü. Bundan da hiç yılmadı bıkmadı. Onların aşkı herkese örnek oldu. Özden çifti, 1.5 yıl önce oğulları Abdülbaki’yi, üç ay önce de kızları Eylül İkrah’ı kucaklarına aldı.

Anne Yıldız Özden, bugün üç aylık olan minik kızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor, ancak yürüyemediği için yeterli de olamıyor. Tuncay Özden ise evin ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek için bir süre çalıştı ancak ailesine bakmak için işini bırakmak zorunda kaldı. Aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan bir miktar yardım alıyor ancak bu para onların kiralarına ve giderlerine yeterli olmuyor.

Yıldız Özden, yürüme engeline rağmen aşkıyla evlendiğini belirterek, "Facebook’ta tanıştık. Bir süre sonra birbirimize aşık olduk. Daha sonra ben Tuncay’a engelli olduğumu söyledim. O da bana fark etmez deyip, beni sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi. Şimdi ikinci çocuğumuzla çok mutluyuz. Ancak benim ve çocukların bütün ihtiyaçlarını eşim gideriyor. Bu yüzden bir yerde çalışamıyor. Benim tek ihtiyacım akülü araba, onunla gitmek istediğim yerlere gidebilirim" dedi.

Tuncay Özden ise eşinin engelinin aşkına engel olmadığını belirterek, "Ben eşimi görünce aşık oldum. Bana engeli olduğunu söyledi, ben de ona bedenine değil kalbine aşık olduğumu söyledim. Part time çalışabilecek bir işe ihtiyacım var. Çünkü eşim ve çocuklarım bana muhtaçlar" dedi.



RÇ(İÖ/SS)