Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, doğalgaz üretim tesislerini incelemek üzere Düzce'nin Akçakoca ilçesi'ne geldi. İlk olarak Çayağzı mevkiinde bulunan doğalgaz proses tesislerini inceleyen Mercan, daha sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkilileri ile tekneyle denizin 7 mil açığındaki 'Akçakoca' adlı doğalgaz platformuna gitti. Platforma çıkarak incelemelerde bulunan Mercan, 2007'den bu yana Akçakoca'da 850 milyon metreküp doğalgaz üretiminin gerçekleştiğini söyledi.

Doğalgaz üretim çalışmalarının hızla devam ettiğini açıklayan Mercan, savaş koşulları da dahil olmak üzere her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayarak, "Savaş ihtimali yok. İhtimal olmamasını diliyoruz. Bütün devletler her türlü olumsuz koşullara hazırlıklıdır ve tedbirleri alırlar. Biz de bu konuda çok tedbirliyiz. Sadece savaş koşulları değil her türlü koşulda tedbirler alıyoruz. Enerji kaynaklarımızı değerlendirme konusunda biz iktidara gelince doğalgazdan elektrik üretimi yüzde 60'lardan yüzde 45'lere düştü. Geri kalan hidroelektrik ve kömür santrallerinden elde ediliyor. Uzun vadede hedefimiz 2023 yılında elektrik üretiminde doğalgaz payını yüzde 30'a düşürmek ve yerli kaynakları alabildiğince sonuna kadar kullanmak. Bu konuda stratejiler belirleyip enerji verimliliği konusunda çalışmalar yapıyoruz. Biz bu hedefe ulaşacağız hatta aşacağız" dedi.

Mercan ve beraberindekiler daha sonra Akçakoca'da bulunan Maden Tetkik Arama Müdürlüğü'ne giderek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



AY(MÇ/AAA)