Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tüm illerde düzenlediği, 'En Temiz Köy' yarışmasına Zonguldak'ta 5 köy katıldı. Köy muhtarlarının hazırladığı, çevre konusunda yaptıkları çalışmaların yer aldığı dosyaları inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kanalizasyon ve sahil projesi ile temiz bir çevreye kavuşan Zonguldak merkeze bağlı Türkali Köyü'nü en temiz köy seçti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş'i makamında kabul ederek bilgisayar ve yazıcı hediye etti. Öztürk, yarışmaya il genelinde 5 köy muhtarının katıldığını, değerlendirme sonunda da Türkali'nin en temiz köy seçildiğini söyledi. Öztürk, Türkali Köyü'nün, çevre konusunda yaptığı çalışmalarla diğer köylere örnek olmasını diledi.

Köy muhtarı Ahmet Terlemiş de arıtma tesisi projesi ile köyü temiz tuttuklarını söyledi. Yaptıkları çalışmanın bu şekilde ödüllendirilmesi karşısında mutlu olduğunu ifade eden Terlemiş, "Köyümüzde bundan sonra da çevreye gereken duyarlılığı gösterip, bu ünvanımızı korumaya çalışacağız" dedi.



DS(EE/AAA)