Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Cansu Erçetin 23- 25 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapılan 9 yaş altı Türkiye Badminton Şampiyonası'nda kendi yaş gurubunda sporcu olmayınca 8 yaşındakilerle yarışmak zorunda kaldı. Cansu Erçetin 64 sporcu arasında gerçekleşen şampiyonada teklerde 7, çiftlerde de eşi ile birlikte 5 maçı kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. 1.23 santim boyundaki Cansu Erçetin, bu derecesi ile Türkiye şampiyonu olan en küçük badmintoncu unvanını da kazanmış oldu. 6-9 yaş grubundakilere açık olan bu şampiyonaya, bu yıla kadar 7 yaşında sadece Cansu Erçetin katıldı.

Badminton Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni olan babası Uğur Erçetin nezaretinde haftanın her günü 3 saat antrenman yapan minik Cansu, Türkiye şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek "Bu sporu çok seviyorum. İleride daha büyük başarılara imza atmak istiyorum" dedi.

Kızının 5 yaşından beri bu sporcu yaptığını anımsatan Uğur Erçetin ise "Mutluluğumu kelimeler ile ifade etmek zor. Cansu geçen yılda kendinden 2 yaş büyük sporcular ile yaptığı müsabakada teklerde Türkiye 3’üncüsü çiftlerde Türkiye birincisi olmuştu. Bu yılda Ankara’da yapılan müsabakaya 64 sporcu katıldı. Cansu rakiplerine set vermeden 2-0’lık sonuçlarla Türkiye Şampiyonu olurken, yine çiftlerde de eşi ile birlikte 32 çiftin arasından Türkiye Şampiyonu olmayı başardı" diye konuştu. 
 
RD(KS/ESM)