Antalya'nın Demre İlçesi'nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Demre Belediyesi, Wedding City Antalya ve Sunrise Tour tarafından gerçekleştirilen 'Uluslararası Aziz Nikolaos Düğün Festivali', bu yıl Rusya'nın en güzel aşk hikâyesine sahip çiftini ödüllendirdi. 27 yaşındaki Natalya Pautina ile 34 yaşındaki Valeriy Pautin'in aşk hikayesi, Sunrise Tour'un Moskova acentesi aracılığıyla en güzel aşk öyküsü seçildi.

Nikah tazelemek üzere Türkiye'ye gelen ve Kemer İlçesi'ndeki Limak Limra Otel'e yerleşen Rus çift sabah saatlerinde özel bir konvoy eşliğinde otelden ayrılarak, nikah tazelemek için Demre'deki Noel Baba Müzesi'ne geldi. Beyaz halılar üzerinde müzeye giren çiftin nikahını, Belediye Başkanı DP'li Süleyman Topçu kıydı.

Keman resitali eşliğinde gerçekleşen çiftin nikah şahitliğini, 25 yıldır Almanya'da 'Noel baba' olarak tanınan Wolfgang Kimming Liebe yaptı. Nikah sonrası Başkan Topçu gelin ve damada mutluluklar dileyip, birer altın taktı.

Ardından müze avlusunda mutluluğu sembolize eden beyaz güvercin uçuran ve üzerlerine gül yaprakları dökülen çift, şampanyalar eşliğinde nikah kutlaması yaptı. Demre'de olmaktan çok mutlu olduklarını aktaran çift, nikah tazeledikleri için de ayrı bir mutluluk yaşadıklarını belirtti. Rus çift, projenin ana sponsoru Limak Limra Oteli'nde bir hafta balayı yapacak.



AA(SU/SS)



--- KUTU ---



İşte Rus çiftin aşk hikayesi



"Merhaba; Sizinle bu yarışmanın ana konusuyla da ilgili olan bizim hayatımızı değiştiren hikâyemizi paylaşmak istiyorum.

Biz 7 sene önce tanıştık ve o anda işte kader dedik. Öyle bir şeydi ki, birbirini yeni tanıyan iki yabancı, aniden ailen gibi olur. Hayatındaki ikinci yarın olduğunu anlıyorsun. Bizim hayatımız aynen böyle oldu.

Biz her saniyeyi beraber geçirmek, her havayı beraber solumak ve beraber sevmek istiyorduk bu hayatı. Şu anda bile o duyguları yaşamaktayız. Ancak bizim de belirli dönemimiz oldu. Siyah çizgili diye anımsadığım dönemler. Ama Tanrı'ya şükürler olsun. Bizim beraberliğimiz çatırdamaya başladığında her şeyin üstesinden gelebilmeye gücümüz yetti. O sırada Türkiye'ye tatile geldik.

O zamanlar aramız bozuk olduğundan ruhani olarak pek tatil sayılmazdı. Ve bir gün oteldeki rehberimiz gezmeye çıkacağımızı, Aziz Nikolas Kilisesi'ni de ziyaret edeceğimizi söyledi. Ve gittik. Kutsal yere gidince o kadar duygulandım ki şu an bile size tarif edemiyorum! Aziz Nikolas'ın emanetlerinin bulunduğu yere girince dua edip yardımını istedim.

'Bu adamı tüm kalbimle seviyorum! Hayatımı nasıl devam ettirmem için bana bir işaret ver, yol göster. Eğer hayatımızı birlikte devam ettirmemiz gerekiyorsa bu gerginlikleri bitir. Eğer değilse herkes kendi yolunda hayatını devam ettirsin. O zaman ayrılalım' diye dua ettim.

Daha sonra öğrendim ki orAda, Aziz Nikolas Kilisesi'nde ettiğim dualar kabul olmuş! Ne oldu dersiniz? Moskova'ya dönünce öğreniyorum hamileymişim. O anda Tanrı'nın bize verdiği bir işareti olduğunu anladık. Ve bizim ilişkimiz zamanla ilk aylardaki tutkusuna kavuştu. Birbirimizi sevmeye devam ettik. Ve 9 ay sonra kızımız Darina (Hediye) dünyaya geldi. Bir sene sonra da oğlumuz doğdu. Şu anda ben hayatımın bu akışta gittiğinden dolayı çok mutluyum.

Sevdiğim insanla kaderimizi birleştirdiğine ve ailemin olmasına neden olduğu için Aziz Nikolas'a minnettarım. Hayatımda manevi değeri olan Aziz Nikolas kilisesinde düğünümüz olması en büyük hayalimdir. Kutsal adamın emanetlerine tekrar dokunmak ve hayatım için ona teşekkür etmek isterim."