Bilgi ve teknoloji çağının, 'siber' adı verilen yeni bir suç profilini ortaya çıkardığını belirten Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, son dönemde bu kapsama giren hackleme, banka hesaplarına girme, kişisel bilgileri ve özel görüntüleri elde etme, çocuk pornosu, terör örgütü propagandası gibi suç yelpazesi ile mücadele ettiklerini kaydetti. Bu suçlarla etkin mücadele için BSM Şube Müdürlüğü'nü kurduklarını ifade eden Gürkan, "Bu tür suçlarla mücadele için bu yıl içinde yeni şube müdürlüğümüzü kurduk. Burada görevlendirdiğimiz arkadaşlar, kendi konularında uzman kişilerdir. Arkadaşlarımız geniş bir yelpazedeki suçlu profili ile mücadele etmektedir. Bu mücadelenin en önemli bölümünü vatandaşların bilgisayar ve interneti bilinçli kullanmasıdır" dedi.

POLİSTEN İSTEYENE DANIŞMANLIK

Bilgisayar korsanlarının özellikle son dönemde firmaların internet sitelerini hackleyip, daha sonra siteyi sahibine para karşılığında iade ettiğini vurgulayan Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle bilgisayar korsanları iş adamlarımızın bilgi sistemlerini bloke ederek, özel şifreleme ile iş adamlarının kendi sistemlerini kullanmalarını engellemekte ve daha sonra onlarla irtibat kurarak ciddi paralar karşılığında sitelerini iade etmektedirler. Bu konuda şikayetler aldık. Ayrıca bu konuda bize başvurmayan mağdur vatandaşlarımızın olmasından endişe ediyoruz. Bu yüzden isteyen duyarlı olan anne babalara, iş adamlarımıza, vatandaşlarımıza istedikleri zaman yeni kurulan şubemizden danışmanlık hizmeti verebiliriz. Bizimle iletişime geçilmesi durumunda mağduriyetin durumuna göre yardımcı olunacak. Nasıl bir önlem alınması konusunda da bilgi verilecek."