İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Nevruz etkinliklerine katılan şahısların yakalanmasına yönelik, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordineli olarak 3 Nisan’da yapılan operasyonel çalışmada, 38 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda puşi, maske, örgütsel doküman ve dijital malzemeler elde edilmiştir" denildi.


OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA


Açıklamada, yapılan çalışma neticesinde 10 ayrı suçun aydınlatıldığı ve bu olaylar arasında nevruz kutlamaları bahanesiyle korsan gösteriler ile 2 Nisan günü Ümraniye'de 4 ayrı noktaya yapılan ses bombalı saldırının da bulunduğu belirtildi. Polis tarafından çekilen görüntülerde, yakılan araçlar, otobüs durakları fotoğraflarıyla, kırılarak zarar verilen banka camları ve iş yerlerinin fotoğrafları yer alıyor.


Polisin şüphelilere yönelik düzenlediği operasyonda polis kamerası tarafından kaydedildi. Çelik yelekli uzun namlusu silahlarla bir binaya gören özel harekat polisleri bazı evlere baskın düzenliyor. Ayrıca olaylar asında kalan 4-5 yaşlarındaki bir çocuğun da çevik kuvvet polisi tarafından kurtarılması da fotoğraflarla kaydedilmiş.


(BB)