Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, 22 Şubat'ta 06 KYM 33 plakalı otomobiline benzin aldığı akaryakıt istasyonunda görevlileri tabancayla tehdit edip havaya ateş eden Celal Gökçe'yi ikna etmeye çalıştığı sırada çıkan arbedede koltuk altından vurularak şehit oldu. Emniyet müdürünü şehit eden Gökçe, polisler tarafından yakalanırken, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasında sanık Celal Gökçe ve avukatı Deniz Yıldız ile şehit emniyet müdürü Uğur Gökcan'ın avukatı Aziz Çetin ve eşi Gürhan Gökcan hazır bulundu. Uğur Gökcan'ın avukatı Aziz Çetin, "Sanık olay sırasında, onu korumaya çalışan, zarar görmemesi için çaba gösteren müvekkilimi, acımadan öldürmüştür. Sanığın en ağır cezalanın verilmesini talep ediyorum" dedi.

Sanık Celal Gökçe'nin avukatı Deniz Yıldız, müvekkilinin öldürme kastı ile hareket etmediğini savunurken, "Taksirle ölüme neden olmuştur. Cezanın bu yönden verilmesini talep ederim" diye savunma yaptı.

Son sözleri sorulan Celal Gökçe, "Çok pişmanım. Öldürmek istemedim. Takdir mahkemenindir" dedi.

Kısa bir ara ardından Mahkeme Başkanı Faris Özsoy kararı açıkladı. Duruşma çıkışında Uğur Gökcan'ın polis memuru eşi Gürhan Gökcan, meslektaşlarına sarıldı.