Konya'da, 20 gün önce Balık Hali'nde, balıkçı 43 yaşındaki M.K.'nın oğlu 16 yaşındaki M.K., aralarında daha önceden husumet bulunan balıkçı 46 yaşındaki Recep Yavuz ve yanındaki 66 yaşındaki Sıracettin Yeşilbağ'ı tabancayla vurarak yaraladı. Sağ kolundan yaralanan Yavuz ile karın ve kalçasından yaralanan Sıracettin Yeşilbağ, ambulanslarla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. M.K. da polis tarafından gözaltına alındı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRI

İfadesi alınmak üzere Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü ile aynı binada olan Feridiye Polis Merkezi'ne götürülen M.K.'ya, otomobilden indirildiği sırada, yaraladığı Sıracettin Yeşilbağ'ın oğulları Yavuzhan Yeşilbağ ve Semih Yeşilbağ tarafından, Hidayet Ö. yönetimindeki 42 PK 520 plakalı otomobilin içinden Kalaşnikof ve tabancayla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu M.K., polis tarafından yere yatırılarak saldırıdan yara almadan kurtarıldı. Olay sırasında yoldan geçerken silah sesini duyup kendini yere atan 24 yaşındaki Ali Osman Ziyade düşme sonucu hafif yaralandı. 2'si polise ait sivil olmak üzere 3 otomobil mermilerin isabet etmesi sonucu zarar gördü.

Kaçan saldırganlardan Hidayet Ö., otomobille birlikte yaklaşık 1 kilometre ileride yakalandı. Olayda kullanılan Kalaşnikof ve tabanca da ele geçirildi. Yavuzhan Yeşilbağ ve kardeşi Semih Yeşilbağ da koşarak kaçıp izlerini kaybettirdi.

KİRALADIĞI EVDE GÖZALTINA ALINDI 

Olayın ardından şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı araştırma sonucu dün gece, 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Yavuzhan Yeşilbağ, kiraladığı evde yakalanıp gözaltına alındı. Şuçunu itiraf eden Yavuzhan Yeşilbağ, yapılan sorgulamanın ardından bugün Adliye'ye sevk edildi. Polis, Semih Yeşilbağ'ın yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

M.K. ve Hidayet Ö. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmış, yaralılar da tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.



HD(İA/SS)