İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen eyleme, yaklaşık 50 kişi katıldı. Eylemciler “Biz doğurduk, size öldürtmeyeceğiz" yazılı pankart taşırken, yapılan basın açıklamasında; dağıtılan fotoğraflarla ilgili emniyet ve basın suçlandı. Eyleme, polis memuru Zekeriya Yurdakul’un faili olarak aranan ve fotoğrafı basına yansıyan Sultan I.’nın annesi Cennet I. da katıldı.


Yapılan basın açıklamasında, “Resimleri ve görüntüleri dağıtılan bu kişiler demokratik kurumlarda çalışan ve demokratik faaliyetlerinden dolayı polis tarafından tanınan bilinen kişilerdir. Fotoğrafları dağıtılan evlatlarımız, eylemle ilgili gerçek failleri bulamayan İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü tarafından yeni bir katliam için hedef gösterilmektedir" denildi.


Eylemde, fotoğrafı basında yayınlanan Sultan I.’nın annesi Cennet I. da konuştu. Cennet I., “Kızım yurtsever bir öğrencidir, bu yalanların kaldırılmasını istiyorum. MOBESE kameralarından bakılsın bu kız benim kızım değildir. Ben onu tek başıma büyüttüm, yalan yanlış haber yapmasınlar" dedi. Grubun eylemi sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.