Saygun'un kızı Ece Saygun da yaptığı yazılı açıklamasında, "Sağlık raporu son derece açık ve net biçimde babam Ergin Saygun'un cezaevinde de hastanede de kalamayacağını söylüyor" ifadelerine yer verdi.


Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık Ergin Saygun hakkında sağlık raporu hazırladı. Hala hastanede tedavi gören Saygun'un isteği ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hasta hakları gereğince sağlık raporu hazırlayan Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, raporunda Saygun'un sağlık sürecine ilişkin bilgilere yer aldı. 


Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Aksu ve Kardiyoloji Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Abdurrahman Eksik tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:


"Koroner arter hastalığı (ACBG), karotis arter hastalığı, konjestif kalp yetersizliği, protez mitral kapak, diabetes mellitus, otonomik disfonksiyon ve buna bağlı ortostratik hipontansiyon ve presenkop atakları, diabetik nöropati, vertebasiler yetersizlik, kronik atriyal fibrilasyon, karpal tünel sendromu, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, hiperlipidemi ve kronik renal hastalığı tanıları olan hastanın sağlığı için;


1) Presenkop ve senkop atakları sebebiyle yalnız kalmayarak refakatçi eşliğinde olması,


2) Kroner arter hastalığı ve aritmi yönünden kardiyoloji doktoruna ulaşabileceği veya düzenli kontrolünün sağlanabileceği,


3) Kronik böbrek hastalığı ve hiperlipidemisi sebebiyle yukarıda bahsedilen diyetin sağlanabileceği,


4) Diyabeti sebebiyle düzenli şeker takibinin yapılabileceği,


5) Yapay mitral kapağı sebebiyle düzenli INR takibinin yapılabileceği,


6) Düzenli olarak medikal tedavisinin (gerekli olduğunda intravenöz tedavi verilebilecek şekilde) alabileceği,


7) Düzenli egzersiz yapabileceği koşulların sağlanması yanında,


8) Protez mitral kapağı olması nedeni ile (infektif endokardit riski) mümkün olduğu kadar hastane enfeksiyonlarına maruz kalmaması ve uygun ortamlarda bulunması.


 Yukarıda sayılan risk faktörleri göze alındığında; hastaya bu koşulları bulunduğu uygun ortamın sağlanması gerekmektedir. Bilgilerinize arz olunur."


ECE SAYGUN: RAPOR, BABAMIN CEZAEVİNDE DE HASTANEDE DE KALAMAYACAĞINI SÖYLÜYOR


Saygun'un kızı Ece Saygun ise, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Bu rapor son derece açık ve net biçimde babam Ergin Saygun’un cezaevinde de hastanede de kalamayacağını söylüyor. Bayılma ve düşme nöbetleri nedeni ile sürekli refakatçiye ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle cezaevine geri gönderilmesi imkansızdır. Bu da doktor raporu ile belgelenmiştir. Kalp kapakçığının metal olması ve kronik böbrek hastalığı nedeni ile hastanede kalması, olası enfeksiyon riskini arttırmaktadır. Babam için diyet ve spor artık hayati önem taşımaktadır. Hastanenin mahkûm koğuşunda babama aylardır annem refakat etmekte, kendisi de hapis hayatı yaşamaktadır. Babam ile beraber kronik astım hastası olan annemin de sağlığı her geçen gün bozulmaktadır. Hem annemi hem babamı, tez zamanda Allah kurtarsın."


Ece Saygun, yazılı açıklamaısyla birlikte basın mensuplarıyla iki de fotoğraf paylaştı. Fotoğrafların birinde Ergin Saygun 3. Ordu Komutanı olduğu dönemde eşi Nermin Saygun'la objektiflere poz vermiş. Diğer fotoğraf da ise Saygun, 22 Temmuz'da Silivri Cezaevi'nde eşi, kızı Ece, oğlu Tolga ve torunlarıyla açık görüşte olduğu görülüyor.


AVUKATI TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU


Hastanenin bu raporu üzerine Saygun'un avukatı Sedat Küçükyılmaz, Balyoz Davası'na bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak tahliye talebinde bulundu.


SK (MK) (FOTOĞRAF)