Ergenekon Davası tutuklusu Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in yaklaşık 2.5 yıldan bu yana beyin tümörü tedavisi gören annesi Cevriye Pekin dün Askeri Hastane'de yaşamını yitirdi. 3 çocuk annesi Cevriye Pekin'in cenazesi vasiyeti üzerine bugün yaşadığı Bursa'nın İznik İlçesi'nde toprağa verildi. Cenaze törenine dün avukatları ile tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden, "Yapılacak cenaze törenine, tutuklu olup da yakınlarını kaybeden insanların daha önceki cenaze törenlerinde maruz bırakıldıkları tutum ve davranışların (Nakil koşulları, cenazenin defni sürecindeki refakatçilerin olumsuz tutumları, taziyelerin kabulü yönündeki engellemeler, gece cezaevinde ikamet mecburiyeti vb.) ruhumda yarattığı tahribat ve kabul edilemezlik duygusu beni sevgili annemin cenaze törenini katılmama ve son görevimi layıkıyla yerine getirmeme engel olmuştur. Kıymetli ve sevgili anacağım ruhun şad, mekanın cennet olsun" diye yazılı açıklama yapan İsmail Hakkı Pekin gelmedi.

İznik'te bugün öğle saatlerinde Yeşil Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından ilçe mezarlığına toprağa verilen Cevriye Pekin'in cenaze törenine, oğlu emekli astsubay Atilla Pekin, kızı Ümit Pekin, ablası Zeliha Ergin, Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak, İznik İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı.

'Silivri'deki tutuklu silah arkadaşların', 'İznik Genç İşadamları Derneği' ile üzerinde sadece 'Nur içinde yat' yazılı çelengin gönderdiği cenaze töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan assubay Atilla Pekin, tutuklu bulunan ağabeyi Emekli Korgenal Atilla Pekin'in

törene katılmayışı ile ilgiyi soruyu yanıtladı. Atilla Pekin soruyla ilgili olarak, şöyle dedi:

"Geçenlerde böyle bir olay olmuştu. Bir generalin annesi ölmüştü. Tabii İznik'e böyle gelmek istemiyor. Önemli sebeplerinden bir tanesi bu. Annesinin ölümünden dolayı herhangi birşey söylemedi."

Kızkardeşi Ümit Pekin ise, "Annem vasiyetinde İznik'e gömülmek istedi. Başka da birşey de yok" dedi.

Tutuklu generalin 89 yaşındaki teyzesi Zeliha Ergin de yeğeninin haksız yere cezaevinde tutulduğunu belirtirken, "İftiraya kurban gitti kuzum. O böyle birşey yapmaz. Benim yeğenim korkak değil. Vatan sağolsun. Devletim sağolsun" diye konuştu.

Cevriye Pekin'in cenazesi daha sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.