Olay dün akşam saatlerinde Türk Meydanı Mahallesi'nde meydana geldi. İşsiz olan evli A.K., bir akrabasına olan 4 bin 500 liralık borcunu ödeyemeyince, hain bir plan yaptı. İddiaya göre A.K., yüzüne kar maskesi taktıktan sonra gizlice yalnız yaşayan annesi H.K.'nın evine girdi. Mutfağa giren A.K., arkasından yaklaştığı ve kendisine karşı koymak isteyen annesini tartakladı, ardından da koli bandıyla ağzını ve elini bağladı. A.K., etkisiz hale getirdiği annesinin kolundaki bilezik ile arama yaptığı evdeki bin lira para ile altınları alarak kaçtı.

H.K., gece meraklanan komşuları tarafından eli ve ağzı bantlı halde bulundu. Komşuları bantları çözdükten sonra polise ihbarda bulundu. Gelen polisler parmak izi incelemesi yaparken, bir süre sonra hiçbirşeyden haberi yokmuş gibi eve gelen oğlu A.K.'nın tedirgin davranışlar sergilemesi dikkat çekti. Eve kolaylıkla girildiğini belirleyen polis, 4 bin 500 lira borcu olduğunu da saptadığı A.K.'yı takibe aldı.

Polis, akrabasına borcunu birkaç gün içerisinde ödeyeceğini söylediği öğrenilen A.K.'nın Şair Nabi Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi. Evde arama yapan polis, çocuk odasındaki bir dolapta annesinden gasp ettiği bin lira para ile bilezik ve altınları buldu. Bunun üzerine A.K. gözaltına alındı ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. A.K., sorgulamasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve 'gasp' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.



AL,ÖP(HK/SS)