Merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6 büyüklüğünde ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği deprem sonrası Çanakçı Köyü'nde yapımına başlanan 22 konut, aradan 2 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamadı.

Çanakçı Köyü Muhtarı Mehmet İnce, 8 Mart 2010 yılında meydana gelen deprem sonrası yapımına başlanan evlerin hala tamamlanamadığını belirterek, müteahhit firma ve yetkililere tepki gösterdi. Çanakçı Köyü'nde ağır hasarlı 22 ev olduğunu hatırlatan Muhtar İnce şunları söyledi:

"Aradan geçen iki yılda hala yapımı devam etmesine rağmen eksiklikler bir türlü giderilmiyor. Köyümüzde hasarlı toprak kerpiçten 22 ev var. Bunların 13 tanesi köyümüzde yapılacak. Geri kalanı da ilçe merkezinde yapılmasını istediler. 8 Mart 2010 tarihinden bu yana yapılması planlanan deprem konutları İl Afet Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak müteahhite verildi. İhale süreci resmi olarak 5 ay (150 gün). Bu süre aşıldı, ek süre verildi, bu süre de aşıldı. 2012 Haziran ayındayız. Elazığ İl Acil Afet Müdürlüğü bizleri sürekli oyalamakta, hep yuvarlak hesaplar; 'yakında bitecek' diyerek bizi 2 yıl boyunca oyaladılar."

15 KONUT HALA İNŞAAT HALİNDE

Köyde 15 konutun hala inşaat halinde olduğunu kaydeden Muhtar İnce, köydeki vatandaşların mağdur olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"2011'de başlayan 15 konut hala inşaat halindedir. Vatandaşlarımız mağdur. Yeni yapılan deprem konutlarının elektriği bağlanmış, kabloları dışarıda, yolu yok, çevre düzenlemesi yok. Açıkta olan elektrik kabloları tehlike saçıyor, çocuklar ve hayvanlar için tehlike arz ediyor. Bunların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz."

'SAYIN BAŞBAKAN KAÇ BAYRAM GEÇTİ, HALA BİTMEDİ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem sonrası köye geldiğini hatırlatan Muhtar İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımız depremde Elazığ'a geldiğinde, 'bu bayram evleri yıkılanlar evleri bitecek, bayramı deprem konutlarında geçirecekler' demişti. Ve 'kerpiç evler kalmayacak' demişti. Ama kaç bayram geçti, Elazığ İl Acil Afet o kadar ağır çalışıyor ki, Karakoçan'daki deprem evleri bir türlü bitmek nedir bilmedi. 8 Mart 2010 tarihinden beri bize verilen konteynerlerde kalmak çok zor. Bizler yine ağır hasarlı kerpiç evlerimize dönmek zorunda kaldık. Çünkü konteyner çok küçük ve bizler 6 nüfusuz, burada barınmakta zorlanıyoruz ve sığamıyoruz."



NŞ(GG/COŞ)