Nadir Aydın ve Zeki Kaplan'ın başkanlık için yarıştığı merkez ilçe olağanüstü kongresi, bugün Töre Dügün Salonu'nda yapıldı. Yeterli çoğunluğun sağlanabilmesi için 2 saat beklenen kongrede, sesler yükseldi ve sert tartışmalar yaşandı. Sandık kurulu önünde toplanan partililerden bazıları sahte imzaların atıldığını öne sürerek divan başkanıyla tartıştı ve çoğunluk sağlanamadığı için kongrenin iptal edilmesini istedi. Bazı partililer ise çoğunluğun sağlandığını iddia ederek kongrenin devam etmesini istedi.

CHP eski İl Başkanı Ünsal Karatepe, "Tüzük gereği önce merkez ilçe kongresi, daha sonra da il kongresinin yapılması gerekiyordu. Mevcut il yönetimi, CHP'nin mevcut delegelerine baskı yaparak, usulsüz bir seçim yapmak istedi. Burada açık açık söylüyoruz, bu saatten sonra bu partiye zarar verenlerin isimlerini kamuoyuna tek tek açıklayacağız" diye konuştu.

Erteleme kararının ardından CHP İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler ise çoğunluğun sağlanmasına rağmen sandık kurulunun yaşanan kargaşadan dolayı seçimin çok geçerli olamayacağı konusunda kendilerini uyardığını belirterek, "Amaçlarının ne olduğu anlaşılamayan bir takım insanlar, maalesef seçimi bloke etmeye çalışıyor. Tüzüğümüz merkez ilçe kongresi 30 gün içinde, il kongresi 45 gün içinde yapılır diyor. Hangisi önce yapılır hangisi sonra yapılır diye bir kural yok. Ben bir an önce bu karmaşa ortadan kalksın diye elimi çabuk tuttum, bir an önce kongremi yaptım. Seçimleri kaybedeceklerini anlayan bir grup, bu seçimin iptal edilmesi için elinden geleni yaptı, hatta imza atmaktan bile kaçındı. Seçimden korkup kaçmanın bir faydası yok. Haftaya yine seçim var, yine gelecekler" diye konuştu.



GY(GG/SS)