Kışlacık Köyü'ndeki 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı'nda geçen 5 Eylül'de meydana gelen patlamanın ardından çevreye saçılan el bombalarının toplanması çalışmaları halen devam ediyor. Tarlaların sürülmeye başlamasıyla toprağa saplanan mühimmat ortaya çıkmaya başladı. Kışlacık Köyü yakınındaki arazide, jandarma ve polis bomba uzmanı ekiplerince dedektörle yapılan aramalarda, son 3 günde 70'in üzerinde el bombası bulundu. Çalışmalar sırasında etrafa saçılan son 105'lik obüs mermisi de bulundu.

VALİ BALKANLIOĞLU 12 BİNİN ÜZERİNDE EL BOMBASI TOPLANDI

Arazide sürdürülen çalışmaları Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan da yerinde inceledi. Vali Balkanlıoğlu, patlama sırasında etrafa saçılan ve kayıp olduğu belirlenen son obüs mermisinin de bulunduğunu belirtti. Daha önce yapılan aramada 12 binin üzerinde el bombası bulunduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, mevsimin sonbahara dönmesiyle birlikte birçok bitkinin kuruduğunu ve daha önce görülmeyen mühimmatın görülür hale geldiğini kaydetti.

EKSİK OBÜS MERMESİ KALMADI

Vali Balkanlıoğlu, çiftçilerin toprağı sürmesiyle toprak altında kalan mühimmatın da gün ışığına çıkmaya başladığını vurguladı. Vali Balkanlıoğlu, "5 Eylül'de bizi büyük bir üzüntüye boğan, adeta kahreden bir patlama gerçekleşti. Mühimmat geniş bir araziye saçıldı. 50 civarında bomba imha ekibi arama yaptı. 70 kadar havan mermisi ve 12 binin üzerinde patlamamış el bombası bulundu" dedi.

TOPRAK ALTINDAN EL BOMBASI ÇIKIYOR

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bugün yapılan çalışmalarda 27 el bombasının bulunduğunu ifade etti. Vali Balkanlıoğlu, "3 günde 70'in üzerinde el bombası ile eksik olduğu tespit edilen obüs mermisi bulundu. Eksik obüs mermisi kalmadı. Bölgeyi 5'e böldük. İnce ince her santimetrekaresine bakılıyor. Yine de gözden kaçabilen, fark edilmeyen mühimmat olabilir. Böyle bir durumda vatandaşlarımızın kesinlikle bombalara temas etmemelerini ve derhal emniyete haber vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekilerin inceleme yaptığı sırada, bomba imha uzmanları 2 el bombası daha buldu. Bölgedeki dedektörle bomba arama çalışmaları 1 hafta daha sürecek.