Pınar ÇITAK KOYGUN-İdris TİFTİKÇİ /İSTANBUL, Türk sinemasının ünlü oyuncusu Ekrem Bora son yolculuğuna uğurlanıyor.  78 yaşında akciğer ödemi sonucu hayatını kaybeden Bora için ilk tören Akatlar Kültür Merkezi'nde bir tören düzenleniyor.


Törene Ekrem Bora'nın eşi Gül Bora, kızları Lale Bora, Yasemin Bora, Sevil Kayıhan, damadı Ümit Kayıhan torunu Ekrem Kayıhan ile Bora ailesinin yakınları katıldı. Bora ailesini sinema sanatçıları Kadir İnanır, Eşref Kolçak, İzzet Günay, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Selda Alkor, şarkıcı Adnan Şenses, senarist Safa Önal ve sinema emekçileri yalnız bırakmadı.


TORUNU DEDESİNİN KIYAFETLERİYLE TABUTUN BAŞINDA BEKLEDİ


Akatlar Kültür Merkez, sahnesine getirilen Ekrem Bora'nın cenazesi başında torunu Ekrem Kayıhan bekledi. Kayıhan, dedesinin ceketi ve pantalonunu giyerek son görevini yerine getirdi. Bu arada Bora'nın tabutuna kırmızı karanfiller ve gönül verdiği Fenerbahçe'nin bayrağı konuldu. Tabutun yanına eşi ve torunları ile kızlarının çiçekleri de konuldu.


"EKREM ABİNİN ÖLÜMÜ ŞAKA GİBİ "


Törene katılan sinema sanatçısı Fikret Hakan, "Geçen Ağustos ayında Bodrum'da hastanete kaldırıldığını duymuştum. Allah'tan krizi atlatmıştı yoğun bakımdan çıkarılmıştı çok iyiydi. Çok sevindim fakat bu arada ilişkimiz kopuk kaldı. Meğer rahatsızlanmış hiç haberimiz olmadı. Duyduğum zaman da beynimden vurulmuşa döndüm. Hiç beklemediğim bir olaydı. Ama başka bir yerden ödem yapmış bünye. Yorgun düşmüş herhalde. Toprağı bol olsun ne diyelim. Allah yaşayanlara sıhhat versin " diye konuştu.


Sinema sanaçısı Selda Alkor ise, " Duygular ve söz bitiyor. Sözün bittiüği an bu an olsa gerek. Nurlar içinde yatsın. Şaka gibi geliyor bazı şeyler. Ekrem ağabeyin ölümü şaka gibi tam 1 Nisan şakası oldu " şeklinde konuştu.


PCK(HE) (FOTOĞRAF)