Tüm Bel- Sen üyeleri alkol, akaryakıt, tapu işlemlerinden alınan vergilerin artırılmasına ve elektrik ile doğalgaza zam yapılacağının açıklanmasına tepki gösterdi. Tüm Bel- Sen İşyeri Temsilciliği önünde açıklama yapan Şube Başkanı İlhan Karakurt, bütçe açığı gerekçesiyle akaryakıt, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların gıdadan sağlığa kadar tüm tüketim maddesinin fiyatlarında yüzde 20 artışa neden olacağını savundu.

Karakurt, devlet bürokrasisinin lüks harcamaları, örtülü ödenekten Suriyeli muhaliflere silah desteği sağlanması, sermaye kuruluşlarına teşvik paketleri ve terörle mücadele adına sürdürülen savaş politikası maliyetinin bütçe açığına yol açtığını belirtti.

Şair Ahmed Arif'in 'Adiloş Bebenin Ninnisi' adlı şiirinden 'Bunlar, engerek ve çıyanlardır/ Bunlar, ekmeğimize aşımıza göz koyanlardır/ Tanı bunları, tanı da büyü' mısralarıyla tepkisini dile getiren Karakurt, "Türkiye'nin 500 büyük kuruluşuna dokunmayan Ak Parti, malum bütçe açığını karşılayabilmek için bizlerin aldığı üç kuruş maaşa göz koymuştur" dedi.

AMPUL NE YANIYOR NE KIRILIYOR

Basın açıklaması yaptığı masanın üzerine ekmek, ampul, tencere, mutfak tüpü, gaz lambası, şeker ve sigara koyan İlhan Karakurt, Edison'un ampulü icat ettikten sonra insanları karanlıktan kurtardığını, ancak AK Parti hükümetinin iktidara gelmesinden sonra elektrik fiyatlarının el yakması nedeniyle ampulün yanmadığını söyledi. Ampulü mutfak tüpüne vurup kırmaya çalışan Karakurt, "Hükümet gibi kırılmıyor ama yanmıyor da. Elektrik fiyatları bu ampulün içindeki rezidansı bozdu" diye konuştu.

Karakurt'a Tüm Bel- Sen üyeleri de slogan atıp taşıdıkları dövizlerle destek verdi.