"Yaklaşık 35 yıldır Türkiye ve dünyada turizm sektörünün en saygın yatırımcılarından birisi olarak devam etmekte olan iş yaşamımda bugün yeni bir deneyim daha yaşadım.


İngiltere ve Turks and Caicos hükümetleri tarafından hakkımda bir Kırmızı Bülten çıkarıldığını haber aldım. Yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğüm siyasi-hukuki mücadeleyi kazanacağımdan emin olmakla birlikte, gelinen noktayı kamuoyu ile paylaşmayı da bir borç biliyorum.


Türkiye’nin ekonomik kapasitesini dünyanın her yerine yayması gerektiğine inanan bir işadamı olarak 2005 yılında önce Karayiplerin bir adası olan Turks and Caicos Adalarında yaklaşık 1 milyar dolarlık bir emlak ve turizm yatırımına giriştim. Adanın güzelliğine, ekonomisine, kültürel gelişimine büyük katkı yapacak olan projemizi ada halkı ve yönetimi de büyük bir sevgi ve ilgiyle kucakladı. Ancak Ada yönetiminin ve başbakan Michael Missick’in adanın bağlı olduğu İngiltere yönetimiyle siyasi ihtilafa düşmesi, siyasi istikrarın bozulmasına ve 2009 yılında İngiliz hükümetinin adaya müdahalesine yol açtı. Yolsuzlukla suçlanan Missick görevden alındı ve anayasa askıya alındı.


Bu süreçte Turks and Caicos adalarında yatırım yapan onlarca işadamı da başbakan Missick ile bağlantıları olduğu ve yolsuzluğa karıştıkları iddiası ile suçlandılar. Ancak suçlananlar hep yabancı yatırımcılar oldu. Başbakan Missick’in rüşvetçi olduğunu ispat etmenin yolu, özellikle hedef seçilen yabancı yatırımcıların rüşvet verdiğini kanıtlamaktı. Ben de bu siyasi mücadelenin günah keçilerinden birisi olarak seçildim ve yıllar sürecek bir hukuk mücadelesinin içerisine itildim. Gerçekten “”masum ve haklı olduğum” için, “masum ve haklı olduğumu” kanıtlayacağımdan eminim. Bugüne kadar bu konuda açılan ve tamamlanan bütün davalarda olduğu gibi bundan da beraat edeceğim. Siyasi bir davaya karşı yürüttüğüm hukuki mücadelemi ise uluslararası platformların tümünde sürdüreceğim.


Hem Türkiye’nin büyüyen gücüne paralel olarak dünyanın her yerinde iş geliştiren Türk işadamlarını bu tür riskler konusunda uyarmak ve hukuki süreçler konusunda hazırlıklı olunması gerektiğine dikkati çekmek hem de küresel bir güce dönüşen Türkiye’nin tüm dünyada bayrağımızı dalgalandıran işadamlarından birisi olarak ilgililerin desteğine ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek için bu kısa açıklamayı kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunuyorum."


HE