Süleyman KAYA/İSTANBUL, BAYRAMPAŞA’da kar ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkan cip, kaldırıma çıkarak anne ve iki çocuğuna çarptı. Kazada 8 yaşındaki Muhammet Emin Onur hayatını kaybetti, anne ve ablası yaralandı.

Kaza, dün saat 22.30 sıralarında Kocatepe Mahallesi, Fatih Caddesi, 68. Sokak'ta meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, 34 PSL 53 plakalı cipi ile yokuş aşağı inen Hüsnü Özaltındere (29), direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kayarak hızlanan cip, kaldırıma çıktı. O sırada kızı Beyza (11) ve oğlu Muhammet Emin (8) ile kaldırımda yokuş yukarı yürüyen Ayşe Onur, cipin üzerlerine geldiğini görerek kaçmak istedi. Ancak cip anne ve iki çocuğuna çarptı. Cip daha sonra park halindeki bir minibüse çarparak durdu. Cipten inen Hüsnü Özaltındere, yaralanan anne ve iki çocuğunu aracına alarak Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne götürdü. Ağır yaralı olduğu belirtilen Muhammet Emin burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bacağı kırılan anne ile yüzünden hafif şekilde yaralanan kızı , ilk müdahalelerinin ardından sevk edildikleri Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen Ayşe Onur ile kızı Beyza ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi.

KAZANIN ARDINDAN TUZLAMA

Kaza sonrası polis olay yerinde inceleme yaparken, belediyeye ait ekipler buzlanan yolu tuzladı. Kazadan sonra tuzlama yapılmasına çevredekiler tepki gösterdi. Muhammet Emin Onur'un yakınları kazanın meydana geldiği sokaktaki evde taziyeleri kabul etti. Kazaya karışan "aracın bir milletvekiline ait olduğunu" öne süren Onur ailesinin bir yakını, "İşin içinde milletvekili olunca hemen gelip tuzladılar, gittiler. Daha önce yetkililer hiçbir şekilde burayı tuzlamamıştı" diye tepki gösterdi. Olay anını anlatan Muhammet Emin'in amcası İdris Onur ise, "İlçe belediyelerinin sokaklara her zaman buzlanmalara karşı tuzlama önlemi alması gerekiyor" dedi.

Soruşturma başlatan polis, sürücü Hüsnü Özaltındere'yi gözaltına aldı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hüsnü Özaltındere, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.



SK (ÖA) (FOTOĞRAF)