Yangın Tuna Mahallesi 698. Sokak 6 numarada bulunan 5 katlı apartmanda saat 06:00 sıralarında meydana geldi. Apartmanın 5. katındaki dairede klimanın elektrik tesisatında meydana gelen elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine Esenler ve Bağcılar itfaiye gruplarına bağlı ekipler sevkedildi. Bu sırada Mehmet Toka ve eşi Bedia Toka 7 aylık çocuklarını alarak dışarı çıktı. Ancak 4 yaşındaki Melisa Nur Toka yoğun alev dumanla kaplı dairede kaldı. Anne ve babası tarafından daireden çıkartılan 7 aylık Veysel ambulansta tedavi altına alındı. Alevleri bastırarak daireye giren itfaiye erleri Melisa Nur'un cansız bedeniyle karşılaştı. Anne ve babanın, alevler ve yoğun duman nedeniyle Melisa Nur'un odasına giremediği öğrenildi. Melisa'nın ölümüyle anne ve babası sinir krizleri geçirdi, mahalle sakinleri ve komşuları gözyaşlarına boğuldu.

7 aylık bebeğini daireden çıkartan ancak 4 yaşndaki kızını kurtaramayan anne ve babası, geç geldiklerini iddia ettikleri itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarının ardından polis ekipleri dairede incelemelerde bulundu. Küçük Melisa'nın cenazesi olay yerinde savcı ve polisin yaptığı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Yangının söndürülmesinin ardından olay yerinde inceleme yapan itfaiye ekipleri, ilk belirlemelere göre yangının Melisa'nın yattığı odadaki klimadaki elektrik kontağından çıktığını söylediler.

EE (MK)