Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, 19 yıl önce İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait Buhara Mahallesi'ndeki binayı 49 yıllığına kiraladı. Adından 12-17 yaş arası çocuklara mesleki teknik derslerinin verildiği Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi kurdu. 4 atölye, 4 dershane, 200 kişilik yemekhane, 142 kişilik yatakhane, 500 kişiye hizmet verebilecek mutfak, bir adet çamaşırhane ve öğrenci dinlenme salonu bulunan METEM yaklaşık 1 yıl önce kapandı. 

"MİLLİ EĞİTİM'E DEVRETTİK" 

METEM'in öğrenci yetersizliğinden kapandığını ifade eden  Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Genel Sekreteri Mehmet Mutlu, ''METEM'de çıraklık düzeyindeki öğrencilere mesleki dersler veriliyordu. Fakat 8 yıllık kesintisiz eğitiminde etkisiyle öğrenci sayısı azdı. En son 60 öğrenci eğitim görüyordu. Öğrenci yetersizliğinden yaklaşık 1 yıl önce METEM'i kapattık. Binayı da özürlü öğrencilerin yatılı eğitim görmesi amacıyla 25 yıllığına İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettik'' dedi.

"18 BİN LİRA BORÇ NEDENİYLE DEVİR GERÇEKLEŞMEDİ"

İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı yetkilileri de binanın yaklaşık 1 yıl önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Ahmet Hamdi Hatipoğlu ise  binanın yaklaşık 18 bin lira elektrik ve su borcu bulunduğundan devrin gerçekleşmediğini ve binanın kullanımının odaya ait olduğunu söyledi.

1 YILDIR BOŞ 

Yaklaşık 1 yıldır boş olan ve sahipsiz kalan binadaki bazı malzemelerin çalındığı ve zaman zaman tinercilerin barındığı iddia edilirken, binanın zemin katında bulanan beton blokların alt kısımlarının kazılması ise dikkat çekti.

MAHALLELİ TEDİRGİN

METEM binasının yakınında oturan 35 yaşındaki Mehmet Ali Karataş, ''Burası tinercilerin, balicilerin, hırsızların yatağı oldu. Mahalle sakinleri olarak rahatsız oluyoruz. Yetkililerin buraya el atmasını istiyoruz. Burası dört dörtlük bir okul. Buranın değerlendirilmesini istiyoruz. Ama şu an mahallemizde çoluk çocuk, tehlike altındayız ''diye konuştu.

33 yaşındaki Metin Özdemir de, ''İşimizi, gücümüzü bıraktık burayı takip ediyoruz.  Kalorifer peteklerini, musluklarını söküyorlar. Çocuklarımızı sokağa bırakamıyoruz, can güvenliğimiz yok'' açıklamasında bulundu.