Eğirdir Belediyesi'nin, bir süre önce hayvanat bahçesi olarak kullanılan, ancak ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılmasının ardından hayvan barınağı olarak kullandığı alanda bazı köpeklerin ölmesi tepkilere neden oldu. Köpeklerin aç bırakıldığını ve bu nedenle telef olduğunu ileri süren hayvanseverler, Eğirdir Belediyesi'ne şikâyet telefonları yağdırdı.

Köpek ölümlerine en sert tepki ise AK Parti Isparta eski Milletvekili Mehmet Sait Armağan'dan geldi. Hayvanların aç bırakılmasının bir insanlık suçu olduğunu belirten Armağan, idari ve adli makamları göreve çağırdı. Tepkisi bununla da sınırlı kalmayan Armağan, "Yaratılmışı yaratandan dolayı sevme ve hoşgörü zihniyeti bu olamaz. Bu insanlık suçudur" diyerek, belediyeyi eleştirdi. Belediyenin bakacak imkanı yoksa köpekleri bırakması gerektiğine işaret eden Armağan, "Hiç olmazsa zavallı hayvanları hapsetmesinler, bıraksınlar. Bu yüzyılda böyle vahşet olamaz. Bu işin sorumlularını kınıyorum. Bütün hayvanseverleri bu konuyla mücadeleye davet ediyorum" diye konuştu.

YETERİNCE YİYECEK VAR

Vatandaşların şikâyet ve tepkileri üzerine açıklama yapan Eğirdir Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Nuri Özmeral ise iddiaları yalanladı. Köpeklerin barınakta çok iyi bakıldığını savunan Başkan Özmeral, "Hepsinin yiyeceği fazlasıyla var. Belediyenin veteriner hekimi de köpeklerin bakımını yapıyor. Hayvanların tamamının aşıları da yapıldı. Köpekler barınakta gayet mutlu" dedi.

KÖPEKLER BİRBİRİNİ YEMEZ

Özmeral, hava sıcaklığının sıfırın altında 15-20 dereceye düşmesi, hastalık ve yaşlılıktan dolayı bir köpeğin telef olduğunu söyledi. Barınaktaki köpeklerin birbirini yediği yönünde de iddialar bulunduğuna değinen Başkan Özmeral, "Köpeklerin hemcinslerini yemesi diye bir şey söz konusu değil. Bu iddialar gerçekleri yansıtmıyor" şeklinde konuştu.

SOĞUK VE HASTALIKTAN TELEF OLDU

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatılan ve atıl vaziyette bulunan Eğirdir Hayvanat Bahçesi'nin barınak olarak kullanıldığına dikkati çeken Özmeral, "Bakamayacak olsam 60 kadar köpeği neden sokaklardan toplayalım? Öyse olsa, başka belediyeler gibi göstermelik olarak 5-10 köpek toplar, formaliteyi yerine getirirdim. Köpeklerin yiyecekleri fazlasıyla var. Belediye veteriner hekimi de bakımlarını yapıyor. Belediyeyi karalamak adına kötü niyetli kişiler, parçalanmış bir köpek ölüsünü orta yere bırakmış. Ardından 'köpekler açlıktan birbirini yiyor' diye iddialar ortaya atılıyor. Sokak hayvanları için gerekli tüm önlemleri aldık. Aç hayvanımız yok" dedi.