Egemen Bağış, AK Parti Iğdır İl Kongresine katılmak için özel uçakla Kars'a geldi. Bakan Bağış havaalanında Vali Ahmet Kara, Iğdır Valisi Amir Çiçek, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar tarafından karşılandı. Bakan Bağış, VIP salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, 'Yeni teşvik paketinin Avrupa Birliğine giriş sürecine ne tür katkıları olacak?' sorusu üzerine Bağış, yeni teşvik paketinin milli birlik ve kardeşlik projesinin aslında bir ekonomik yansıması olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Türkiye’de bütün insanlarımız arasında makası kapamak, Türkiye’de gelirin adaletli bir şekilde dağılmasını sağlamak, istihdamın Türkiye’nin geneline yayılması amacıyla her yerde yatırımı artırmak için çok titizlikle özenle hazırlanmış bir paket. Ümit ediyoruz ki bu çerçevede, Türkiye’nin her yerinde bunun etkileri görülecek. Bir yandan Avrupa Birliği'nden gelen fonlar, bir yandan bizim kendi yatırımcılarımızın Türkiye’nin farklı yerlerine yapacağı önemli projeler, Türkiye’nin kalkınması için başlattığımız bu hamleyi çok farklı bir boyuta taşıyacaktır."

Türkiye’nin en doğusunda, en batısında, en kuzeyinde ve en güneyinde bütün vatandaşların, çocuklarının aydınlık geleceği için daha aydınlık, daha demokratik, daha müreffeh Türkiye istediğini belirten Egemen Bağış, "Türkiye’nin demokratikleşmesinde, Türkiye’nin şeffaflaşmasında, Türkiye’nin geldiği noktaya gelmesinde AB reformlarının çok büyük etkisi var" dedi.

Bağış, daha sonra karayoluyla Iğdır’a hareket etti.

BA(KS/COŞ)