Faik KAPTAN/İSTANBUL,


Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen "Yalta Avrupa Stratejisi, Dokuzuncu Yalta Yıllık toplantısı"na katılmak üzere bugün Yalta’ya giden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada Müslümanlığa ve Peygamber Efendimize hakaret içeren film ile ilgili olarak, “Okadar saçma, o kadar şapşal, o kadar ahmakca, o kadar sapık bir zihniyetin ürünü ki bence üzerinde konuşmak bile abesle iştigal” dedi.

Özel bir uçakla saat 17.30’da İstanbul’dan Yalta’ya hareket eden Egemen Bağış Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda bir gazetecinin, “ Peygamber Efendimize hakaret içeren filmle ilgili çıkan olaylarla ilgili görüşleriniz nedir? “ şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

“Bu film gerçekten sapık bir zihniyetin ürünü. Tamamen, Amerika’da yaklaşan Başkanlık Seçimlerini provoke etmeye yönelik. 6 Kasım’daki seçimlerde Başkan Obama’yı belki de sıkıntıya sokacak. Ortadoğu’da bir takım olaylar çıkartacak bir provokasyon çabasının eseri. O kadar saçma, o kadar şapşal, o kadar ahmakça, o kadar sapık bir zihniyetin ürünü ki bence üzerinde konuşmak bile abesle iştigal. Buna fazla pirim vermemek gerektiğine ve bunların reklamının yapılmamasının gerektiğine inanıyorum. “

Egemen Bağış daha sonra Yalta’da yapacağı temaslarla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

“Geçen yıl da katıldığımız Yalta’daki konferansın bu seneki onur konuşmacısı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kendisi bu sabah bir konuşma yaptı. Ben de yarın sabahki oturumda ülkemizin AB süreci ile ilgili bir konuşma yapacağım. Gitmişken de Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Sayın Fule olmak üzere konferansa katılan Avrupa Birliği yetkilileriyle, AB Ülkesi Temsilcileriyle, ikili görüşmelerim olacak. Yarın öğlen saatlerinde ülkemize döneceğim. Başbakanımız da biraz önce Ukrayna’dan Bosna Hersek’e hareket etti. Türkiye her an her yerde Dış Politikasını canlı bir şekilde tutuyor.”

FK (FOTOĞRAF)