Mazhar Zorlu Holding bünyesindeki şirketlerden biri olan Ege Plast, 2012 yılının ilk 6 ayını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na değerlendirdi. Değerlendirmede şirketin performansını etkileyen etmenlerle ilgili ayrıntılı bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulu, 2011 yılında Avrupa ekonomilerindeki sarsıntılara dikkat çekerek 2012 yılında da bu olumsuzlukların devralındığına işaret etti. Türkiye’de ise iç talebin sürüyor olmasının iç piyasanın hep canlı kalmasını sağladığını aktaran Yönetim Kurulu, istikrarın gerekliliğine vurgu yaparken, geleneksel pazarların yanı sıra alternatif pazar arayışlarının da zorunlu olduğuna işaret etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE 2B UMUDU

Cari açığın kapatılması için bu tür önlemlerin önemine dikkat çeken Yönetim Kurulu, “Etrafımızda meydana gelen son politik gelişmeler mutlaka tedbirli olunmasını, özellikle de sürdürülebilir cari açık konusunda bir sürprizle karşılaşılmaması açısından son derece gerekli kılmaktadır” dedi. Öte yandan ülke genelinde artan deprem riski karşısında alınması gereken tedbirlere işaret eden Ege Plast Yönetim Kurulu, “Gerek ülke çapında gerekse de İzmir’de düşünülen kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçiriliyor olması, ayrıca yabancılara mülk satışı, güçlü altyapı yatırımlarının planlanması ve kamuoyunda 2B olarak bilinen ve ilave yapılaşmalara imkan sağlayan yasaların yürürlüğe girmesi önümüzdeki günler için ek imkanlar yaratacaktır” diyerek bu gelişmelerin inşaat sektörü içinde faaliyet gösteren kendi şirketlerinin büyüme beklentilerini de etkilediğini kaydetti.

ÜRETİM VE KARLILIKTA ARTIŞ

Şirket yöneticileri ayrıca “temkinli bir iyimserlik” içinde faaliyet sürdürdüklerini anlatarak “Projelerin hayata geçirilmesi uzun yıllar sürecektir. Ancak nüfus artış hızı da dikkate alındığında gelecekte sektörde bir daralmanın olmayacağı, aksine büyümenin olacağını düşünmekteyiz” dediler. Şirket olarak 2012 yılının ikinci çeyreğinde 2011 yılının ikinci çeyreğine kıyasla üretimde yüzde 11’lik bir artış yaşandığını, karlılıkta da artış olduğunu dile getirdiler. Yetkililer, “Yeni dönemde de pazar çeşitliliği arayışları devam etmektedir. Ancak çok çeşitli hedefler yerine ulaşılabilecek hedeflere yönelme politikamız devam edecektir. Libya, Rusya, Afrika ve Ortadoğu pazarları 2012 ihracat performansımızda önemli bir yer tutmaya devam etmektedir” dedi.