Çırağı 'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yılmaz tarafından ayaklarından vurulan ve yarın sabah ameliyat olacak olan Ahmet Taşçı, atasporu yapan iki güreşçinin bu duruma düşmesinin kötü olduğunu söyledi. Olay anını anlatan Taşçı, silah sesi ile bir anda yere yığıldığını belirterek, şunları söyledi.

"Karamürsel Belediyesi 35 kadroyu devlet dairelerine aktardı. Bunların içinde 4 pehlivan vardı. Mevcut İlçe Spor Müdürlüğü'ne gönderildi. Cino Mehmet de orada genç güreşçileri yetiştirecekti. Karamürsel Belediyesi'nde işe girip çıkması çok aranmıyordu. Yeni geçeceği yerde ise süreklilik arandığından çalışmak istemedi. Başkan da yapılacak birşey olmadığını ve göreve gitmesi gerektiğini söyledi. Kendisi istifa edeceğini söyledi ve tazminatını alıp ayrıldı. Daha sonra da bu olayı bize mal etti. Bizden kaynaklandığını iddia etti ve isteseydik bizim engelleyebileceğimizi söyledi." 

BELEDİYE BAŞKANINI TEHDİT ETMİŞ

Bir kaç gün önce belediye başkanı İsmail Yıldırım'ın da Cino Mehmet tarafından tehdit edildiğini söyleyen Taşçı, "Buranın mülki amiri var, belediye başkanı var. Bizim yetiştiriğimiz bir sporcu olduğu için böyle bir safhaya geleceğini tahmin etmedik. Bir kaç gün önce de belediye başkanını tehdit etmiş. Beni işimden ettiniz diye tehditler savurmuş" dedi.

Ahmet Taşçı, bugün yolda karşılaştığı Mehmet Yılmaz'ın işten çıkartılmasında kendisini suçladığını da belirterek, aralarında geçen tartışma ile vurulma anını şöyle anlattı: 

"Benim kendisine yardımcı olmadığımı ve işten çıkartılmasını önleyebileceğimi söyledi. Hiç beklemiyordum bana da tehditler savurdu. Elinden geleni ardına koymamasını söyledim. Döndüm arkama yürüyüp giderken silah sesleri duydum. Yere düştüm arkamdan da gelip ateş ettiğini söylüyorlar. Biz bu vatandaşa iyilikten başka birşey yapmadık. Güreş camiası için de iyi bir intiba değil. Kamuoyu iki güreşçinin sanki birşey varmış da paylaşamıyormuş gibi yansıması beni çok üzdü. Yaralanmamdan çok ata sporu yapan iki sporcunun bu duruma düşmesi kötü oldu. Sağlık durumum iyi kaval kemiğinde mermi var. Diğer mermiler girip çıkmış." 

Hastaneye yaralı olarak gelen Ahmet Taşçı'ya gerekli müdahelenin yapıldığını söyleyen Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Resul Patan, "Pehlivanımız saat 11.00 sıralarında ateşli silah yaralanmasıyla hastanemize geldi. Kaval kemiğinde parçalı kırık mevcuttu. İlk tedavilerini yaptık. Yarın sabah saat 08.15'te operasyona alacağız. Şu anda baldırında bir mermi duruyor. Ona müdahele etmeyeceğiz o mermi kalacak. Pehlivanımız güçlü bünyeye sahip. Muhtemelen 45 gün sonra sahalara döner" dedi.

EA(MB/SSA) (FOTOĞRAF)