Olay Karamürsel İlçesi'nde Vapur İskelesi yanında bulunan bir banka şubesinin önünde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Ahmet Taşçı ile Mehmet Yılmaz bir süre tartıştı. Bağırışmaların ardından tabancasını çeken Mehmet Yılmaz, 5 el ateş etti. Ahmet Taşçı bir anda yere yığıldı. Mehmet Yılmaz daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına giderek teslim oldu.

Olay yerine gelen ambulansla Karamürsel Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Taşçı'nın sağ ayağına 2, sol ayağına ise 1 olmak üzere toplam 3 kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Ahmet Taşçı burada yapılan ilk müdahalenin ardından ayağında parçalı kemik kırığı olduğu anlaşılınca, daha donanımlı olan Gölcük Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek burada ameliyata alındı.

OLDU BİR KERE

Şüpheli Mehmet Yılmaz'ın poliste verdiği ilk ifadesinde "Neden vurdun?" sorusuna, "Ateş ettim vurdum. Oldu bir kere" dediği öğrenildi.

OLAYIN NEDENİ BELEDİYEDEKİ 4 PEHLİVANIN GÖNDERİLMESİ

Soruşturmada saldırının nedeni de ortaya çıktı. Yıllardır yağlı güreşe destek veren, bugüne kadar çeşitli boylarda pehlivanın yetişmesi için çaba harcayan, bu nedenle 'yağlı güreşin yatağı' olarak bilinen Karamürsel İlçesi Belediyesi'nin, kadrosundaki 4 başpehlivan güreşçisini Gençlik Spor İl Müdürlüğü kadrosuna göndermek istemesinin olaya neden olduğu belirtildi.

Karamürsel Belediye Başkanı Ak Partili İsmail Yıldırım'ın bu güreşçileri Gençlik Spor İl Müdürlüğü kadrosuna aktarmak istemesine Mehmet Yılmaz tepki gösterdi. İddiaya göre Yılmaz, "Ben yıllardır Karamürsel'i temsil ediyorum. Beni oraya gönderemezsiniz. Israr ederseniz istifa ediyorum" dedi. İstifası kabul edilen Mehmet Yılmaz'a, tazminatı da ödendi. 

Ancak Mehmet Yılmaz bu durumu hazmedemeyerek iki gün önce de Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'a hakaret edip tehditte de bulundu. Ancak İsmail Yıldırım şikayetçi olmadı.

Mehmet Yılmaz bu sabah saatlerinde ustası Ahmet Taşçı ile karşılaştı. Bu karşılaşmada Taşçı'nın ona Belediye Başkanını tehdit etmekle hatalı davrandığını söylediği, Mehmet Yılmaz'ın ise tartışmayı büyütüp silahını çekerek Ahmet Taşçı'yı vurduğu öğrenildi.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın da tehpdit olayını doğrulayıp, "Beni tehdit etmesinin ardından şikayetçi olmamıştım. Ancak şimdi gereğini yapacağım" dediği öğrenildi. 

Ayrıca Ahmet Taşçı ile Mehmet Yılmaz arasında, usta-çırak olmalarına rağmen yıllar öncesine dayanan bir rekabetin de bulunduğu belirtildi.



EA,OU,SG,AÖ(MB/AAA)