Olay saat 22.00 sıralarında Şükrüpaşa Mahallesi İlhami Ertem Caddesi’nde 6 katlı bir apartmanın giriş katında bulunan markette meydana geldi. Kapüşonlu mont giyen ve yüzleri atkılarla kapatan 2 kişi markete molotof kokteyli attı. Camı kırarak içeri düşen molotofların çıkardığı yangın, o sırada marketin kasa hesabını yapan çalışanlar tarafından fark edilerek söndürüldü. Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı. Can kaybı ve yaralanan olmadığı olayda, markette maddi hasar oluştu.

İhbar üzerine markete gelen polis ekipleri, işyeri ve çevresini güvenlik şeridine alarak inceleme yaptı. Marketin kapıyı gösteren güvenlik kamerası kayıtlarına göre kapüşonlu mont giyen ve yüzlerini atkılarla kapan 2 kişi işyeri önüne gelerek, ellerinde molotof kokteyllerini yaktı ve içeri attı. Marketin girişindeki duvara isabet eden molotofların çıkardığı yangın çalışanlar tarafından kısa sürede söndürüldü.

Eşgalleri güvenlik kamerası kayıtlarından çıkarılan saldırganları yakalamak için polis ekiplerinin başlattığı soruşturma sürüyor.

DAHA ÖNCEDE SES BOMBASI PATLAMIŞTI

Aynı cadde üzerindeki başka bir market önünde geçen Mart ayında ses bombalı patlatılmıştı. Olayla ilgili olarak 2’si Devrimci Karargah, 9’u PKK’nın şehir yapılanması KCK üyesi olduğu iddia edilen 11 üniversite öğrencisi polisin operasyonu ile gözaltına alınmıştı.

EÖ(LK/SSA)