Bulgaristan'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nın hemen karşısındaki Bulgaristan Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nda TIR'ların giriş ve çıkışına izin verilmiyor.

Edirne'de olduğu gibi sınır komşusu Bulgaristan'da da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntı üzerine Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nda TIR'ların giriş ve çıkış işlemlerine izin verilmiyor. Otomobiller ise sorunsuz yollarına devam edebiliyor. 

Avrupa ülkelerine ihracat ürünlerini taşımak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR sürücüleri ise, Türk tarafındaki yurt dışına çıkış işlemlerini tamamladıktan sonra Kapıkula gümrük sahası içinde Bulgar yetkililerinin ulaşıma izin vermesi için bekliyor. Bulgaristan topraklarındaki TIR'lar ise yol kenarında ve dinlenme tesislerinde bekletiliyor. İşlemlerin yapılamaması nedeniyle Kapıkule yolu üzerinde 2 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

Bulgaristan'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Kaptan Andreova Sınır Kapısı'ndan TIR'ların geçişişine izin verilmediğini belirten Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki İdare Amiri Nedim Özırmak, "Saat 15.00'den bu yana Bulgaristan tarafındaki kar yağışı nedeniyle TIR'lar giriş ve çıkış yapamıyor. Bizden kaynaklanan bir sorun yok. Biz işlemleri yapıyoruz. Bulgar yetkililer almadığı için işlemleri biten TIR'lar Türk gümrük sahası içinde bekliyor. Yarın akşam saatlerine kadar da açılacağını tahmin etmiyoruz" dedi.



FK (LK/RT)